Категорія
Новини
Дата

Netflix вклав в український контент мільйони доларів – співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський

Американський стрімінговий сервіс Netflix інвестував в український контент мільйони доларів, розповів співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський на медіафорумі Kyiv Media Week.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти: 

  • Співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський оцінює інвестиції стрімінгового сервісу Netflix в український контент у понад декілька мільйонів доларів. «Більш точні цифри не можу сказати, але це дуже великі суми», – додав він. 
  • Великі інвестиції в національний контент означають не лише повагу до України, переконаний Созановський. 
  • «Національний контент досягнув рівня, коли він добре працює на різних майданчиках, це комерційно привабливо, – каже Созановський. – Можливо, колись Netflix опублікує дані переглядів національного контенту. Вони вражають».
  • Для порівняння, у виробництво південнокорейських серіалів, фільмів і шоу протягом наступних чотирьох років Netflix планує інвестувати $2,5 млрд

Контекст

На Netflix можна подивитися уже 45 українських фільмів і серіалів. Їх кількість інтенсивно зростає з вересня 2022 року. Якщо з 2015-го український контент на Netflix з’являвся з темпом один фільм на рік-два, то у вересні 2022-го відбувся стрибок – поява одразу трьох українських фільмів за місяць. 

На початку серпня Netflix та Українська кіноакадемія відкрили нову грантову програму, в межах якої 10 українських кінематографістів можуть виграти грант на $10 000 на завершення своїх фільмів. 

Торік завдяки таким програмам підтримки, впровадженим у партнерстві з Українською кіноакадемією, House of Europe та EAVE, 100 професіоналів отримали стипендії, понад 400 митців – доступ до онлайн-навчання, а 48 творчих команд – гранти на розробку сценарію та онлайн-сесії з міжнародними експертами галузі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні