Категорія
Новини
Дата

Web3-розробник EvaCodes залучив $500 000 від Hypra. Це перша інвестиція фонду колишнього партнера TA Ventures Ігоря Перції

1 хв читання

Фонд Hypra, заснований колишнім партнером TA Ventures Ігорем Перцією та засновником Trionika Дмитром Волконським, зробив першу інвестицію. EvaCodes, яка спеціалізується на контрактній розробці у блокчейн-сфері отримала $500 000

Ключові факти

  • EvaCodes отримала $500 000 в обмін на акції компанії. В Hypra відмовились назвати оцінку компанії та отриману долю.
  • Стартап заснували в 2019 році підприємці Єгор Гавриленко та Віталій Басюк. EvaCodes прибуткова і займається контрактною розробкою продуктів у блокчейн-сфері. Більшість клієнтів — крипто- та блокчейн-стартапи, розповіли засновники Forbes.
  • Залучені кошти стартап планує витратити на найм розробників, в тому числі в Україні, та залучення 15 нових клієнтів до кінця року. Наразі в компанії працює 50 айтівців.
  • В рамках угоди EvaCodes стане однією з технічних команд, до якої Hypra направлятиме проєкти фонду.

Контекст

Hypra – перший в Україні фонд, орієнтований лише на проекти у сфері Web3, стверджує його засновник Ігор Перція. Forbes вперше дізнався про його створення в лютому 2022 року і вже детально писав про те, як влаштований Hypra. Він фокусується на проєктах з українськими засновниками, а ключова перевага – у вмінні допомогти з операційними процесами, пошуком кадрів та іншими питаннями, що утрудняють розвиток стартапів.

«Мені здається, почали готувати інвестицію в момент, коли почалась широкомасштабна війна», — розповідає Перція про раунд EvaCodes. Стартап щорічно зростає у більш ніж двічі, стверджую засновники. Окрім України, близько 60% розробників знаходяться в Польші, Естонії та Арменії. Всі клієнти — іноземні компанії. «Ми не відчули суттєвих змін як зі сторони поточних клієнтів, так і зі сторони нових продажів у зв’язку з війною. Навпаки більшість клієнтів підтримали нас після початку війни», — кажуть в стартапі. Криптозима ж скоротила ринок розробки вдвічі. Але цього разу вона «більш тепла», тому ринок працює, додають в EvaCodes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні