Категорія
Новини
Дата

Web3-розробник EvaCodes залучив $500 000 від Hypra. Це перша інвестиція фонду колишнього партнера TA Ventures Ігоря Перції

Фонд Hypra, заснований колишнім партнером TA Ventures Ігорем Перцією та засновником Trionika Дмитром Волконським, зробив першу інвестицію. EvaCodes, яка спеціалізується на контрактній розробці у блокчейн-сфері отримала $500 000

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • EvaCodes отримала $500 000 в обмін на акції компанії. В Hypra відмовились назвати оцінку компанії та отриману долю.
  • Стартап заснували в 2019 році підприємці Єгор Гавриленко та Віталій Басюк. EvaCodes прибуткова і займається контрактною розробкою продуктів у блокчейн-сфері. Більшість клієнтів — крипто- та блокчейн-стартапи, розповіли засновники Forbes.
  • Залучені кошти стартап планує витратити на найм розробників, в тому числі в Україні, та залучення 15 нових клієнтів до кінця року. Наразі в компанії працює 50 айтівців.
  • В рамках угоди EvaCodes стане однією з технічних команд, до якої Hypra направлятиме проєкти фонду.

Контекст

Hypra – перший в Україні фонд, орієнтований лише на проекти у сфері Web3, стверджує його засновник Ігор Перція. Forbes вперше дізнався про його створення в лютому 2022 року і вже детально писав про те, як влаштований Hypra. Він фокусується на проєктах з українськими засновниками, а ключова перевага – у вмінні допомогти з операційними процесами, пошуком кадрів та іншими питаннями, що утрудняють розвиток стартапів.

«Мені здається, почали готувати інвестицію в момент, коли почалась широкомасштабна війна», — розповідає Перція про раунд EvaCodes. Стартап щорічно зростає у більш ніж двічі, стверджую засновники. Окрім України, близько 60% розробників знаходяться в Польші, Естонії та Арменії. Всі клієнти — іноземні компанії. «Ми не відчули суттєвих змін як зі сторони поточних клієнтів, так і зі сторони нових продажів у зв’язку з війною. Навпаки більшість клієнтів підтримали нас після початку війни», — кажуть в стартапі. Криптозима ж скоротила ринок розробки вдвічі. Але цього разу вона «більш тепла», тому ринок працює, додають в EvaCodes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні