Категорія
Новини
Дата

WeWork планує вийти на біржу з оцінкою в $9 млрд і $3,2 млрд збитків, – Financial Times

Американська мережа коворкінгів WeWork планує вийти на біржу з оцінкою в $9 млрд. Компанія минулого року отримала $3,2 млрд збитку на тлі пандемії COVID-19, пише Financial Times із посиланням на документи для інвесторів

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вихід на біржу планується в обхід IPO, шляхом злиття з компанією із придбання спеціального призначення (SPAC). В якості спеціальної компанії розглядається BowX Acquisition Corp.
  • WeWork хоче залучити на біржі $1 млрд.
  • 2020 року збитки WeWork скоротилися на $300 млн у порівнянні з 2019-м. Це відбулося за рахунок зменшення витрат із $2,2 млрд до $49 млн за рік.
  • Дохід компанії за 2020-й досяг $3,2 млрд, хоча WeWork обіцяє збільшити його до $7 млрд до 2024 року.
  • WeWork прогнозує швидке відновлення завантаженості коворкінгів до 90%, що значно перевищує рівень WeWork до пандемії. В кінці 2020-го завантаженість склала 47%, а на початку – 72%.
  • У компанії сподіваються, що до 2022 року прибуток по EBITDA має досягти $485 млн.

Контекст

У січні 2019-го WeWork залучила кошти від японського інвестхолдингу SoftBank, який оцінив компанію в $47 млрд. Це зробило її одним із найбільш високо оцінених «єдинорогів». WeWork планувала провести IPO в серпні 2019 року. У документах, поданих до Комісії з цінних паперів і бірж США, компанія розкрила фінансові дані: за першу половину 2019-го дохід склав $1,54 млрд і $904 млн збитків.

Однак інвестори відмовилися купувати акції збиткової компанії через конфлікт інтересів у засновників і нестабільну поведінку співзасновника і гендиректора WeWork Адама Ноймана. Після цього оцінка стартапу обвалилася з $47 млрд до $7 млрд, а пізніше до $2,9 млрд. Під тиском інвесторів Нойман був змушений піти з посту гендиректора.

SoftBank збирався викупити акції за $3 млрд у Ноймана та інших інвесторів. Крім того, угода включала чотирирічний гонорар йому в розмірі $185 млн за консультацію. Однак від цих планів SoftBank відмовився на тлі пандемії 2020 року. Після цього Нойман та інші акціонери подали на японський холдинг до суду.

В лютому 2020 року SoftBank і Нойман погодилися на виплату $500 млн за врегулювання спору. Загалом SoftBank витратить приблизно $1,5 млрд на купівлю акцій перших інвесторів і співробітників WeWork.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні