Категорія
Новини
Дата

Які проблеми має бізнес під час війни та що просить у держави – дослідження

Під час війни бізнесу знову довелося пристосуватися до нових умов. Аби вижити, компанії просять уряд дати їм податкові канікули та допомогти із логістикою – це результати опитування дослідницької компанії Gradus Research, проведене на замовлення Київської школи економіки. Що ще вона дізналася про роботу українського бізнесу під час війни.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Війна сповільнила чи призупинила роботу 85% українських компаній: серед них 1% не планують відновлювати свою діяльність, а 35% чекають кращих часів.
  • Cеред основних проблем: нестача замовлень (50%), проблеми з логістикою (29%), нестача сировини (21%), не вистачає працівників (17%).
  • Що просить бізнес в уряду: податкові канікули (37%), допомога з організацією логістики (17%), доступ до здешевлених фінансів (16%), допомога у просуванні продукції (16%), допомога у збереженні співробітників (15%).
  • Як змінилися зарплати: лише 3-5% бізнесу збільшили зарплати, розцінюючи її як соціальну допомогу; 14-19% зберегли зарплату на довоєнному рівні. Інші або знизили, або взагалі перестали виплачувати зарплату.
Які проблеми має бізнес під час війни та що просить у держави – дослідження /Фото 1

Ключова цитата

«Українці вміють та хочуть працювати навіть в умовах війни. До стресу нашим землякам не звикати…Ми «антитендітна» нація, тому люди намагаються продовжувати виконувати зобовʼязання перед замовниками навіть у цей час», – каже Євгенія Близнюк, засновниця дослідницької компанії Gradus Research.

Як проводили опитування: учасники заповнювали анкету у мобільному додатку. Період проведення: 22 березня 2022 року. Розмір вибірки – 355 респондентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні