Категорія
Новини
Дата

Чарт Apple Music: які пісні, присвячені ЗСУ, найчастіше слухають українці

Найпопулярнішими треками зі згадками ЗСУ станом на 6 грудня, День Збройних сил України, стали пісні Skofka «Чути гімн», Chico & Qatoshi «Допоможе ЗСУ» та Yarmak «Дике поле». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • У чарті ‎Apple Music Top 100: Ukraine названі треки посіли 9-те, 31-ше та 37-ме місця відповідно.
  • За ними слідують Jerry Heil «Козацькому роду» – 55-те місце в чарті, Skofka «Не забудем і не пробачим» – 62-ге місце, Енджі Крейда «Враже» – 72-ге місце, Мюслі Ua «Вова, *баш їх бл**ь» – 86-те місце.
  • У музичному чарті Top songs Ukraine від Spotify, до якого входить 50 найпопулярніших пісень тижня, дані дещо відрізняються. Місця розподілились так: Skofka «Чути гімн» – 4-те місце, Yarmak «Дике поле» – 35-те місце, Chico & Qatoshi «Допоможе ЗСУ» – 49-те місце.
  • У YouTube-чартах найпопулярнішими музичними відео, де згадуються ЗСУ, стали: Skofka «Чути гімн» та «Не забудем і не пробачим» – 1-ше місце та 6-те місце відповідно, Yarmak «Дике поле» – 7-ме місце, Jerry Heil «Козацькому роду» – 8-ме місце, Енджі Крейда «Враже» – 12-те місце.

Контекст

До вторгнення в Україні слухали переважно російських виконавців. За тиждень до 24 лютого у першій десятці YouTube-чарту були Miyagi & Andy Panda, «Скриптоніт», GAYAZOV$ BROTHER$. З українських представників – лише Kalush Orchestra.

Через майже сім місяців повномасштабної війни рейтинги українських стримінгів мали зовсім інший вигляд. У вересні в десятці треків на YouTube Music були пʼять пісень українських реперів Skofka, Kalush, Yarmak та qatoshi.

Треки виконавця Skofka на стримінгах слухають утричі частіше, казав Forbes у вересні Іван Клименко – засновник лейблу Enko, під парасолькою якого працюють, зокрема, Skofka, Kalush Orchestra та alyona alyona.

Наприкінці листопада Мінцифри та Kalush Orchestra запустили проєкт «Музична мобілізація». Відмовитись від російської музики – дорівнює підтримати українську армію, кажуть його творці. За мільйон прослуховувань із території України команда російського виконавця отримає близько 8 тисяч доларів. Наприклад, у 2019 році російський музичний ринок сплатив 277,6 млн доларів податків. Їх вистачить, щоби фінансувати понад 5 тисяч солдатів російської армії протягом року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні