Категорія
Новини
Дата

Японія відмовилась платити Росії за газ рублями

Японія не буде розраховуватись за російський газ та інші послуги у рублях, як того вимагає президент країни-агресора Володимир Путін у відповідь на західні санкції. Про це пише Nikkei Asia.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти:

  • Кабінет міністрів Японії вимагатиме від японських компаній, які закуповують російські енергоносії, не виконувати вимогу Росії про здійснення платежів у рублях, пише видання.
  • Відповідно до домовленостей «Великої сімки» влада Японії закликає бізнес не погоджуватися на вимоги РФ, заявив журналістам генеральний секретар уряду Японії Хіроказу Мацуно.
  • За словами чиновника, йому не відомо про деталі контрактів японських компаній із російськими продавцями зрідженого природного газу, і чи можуть вони виконувати російські вимоги.

Контекст

Міністри енергетики країн «Великої сімки» відкидають вимоги Путіна, щоб «недружні» країни платили за російський газ рублями. Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення існуючих контрактів.

Раніше Путін доручив уряду, «Газпрому» і центробанку країни щомісяця звітувати про переведення газових контрактів з ЄС в рублі. У РФ вирішили перевести оплати за постачання російського газу на експорт у «недружні країни» на російські рублі.

Премʼєр-міністри країн Європейського Союзу заявляють, що розраховуватися з Російською Федерацією за постачання газу в рублях є неможливим.

До G7 входять такі країни як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада. Нагадаємо, що США та Британія ввели повне ембарго на російську нафту та газ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні