Категорія
Новини
Дата

ЄС потрібно два роки, щоб зменшити залежність від російського газу — Боррель

Європейський Союз зможе зменшити залежність від постачання російського газу протягом двох років, сказав високий представник ЄС із зовнішніх справ Жозеп Боррель в інтерв’ю Sky News Arabia.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Росія наразі є ненадійним партнером, тому Євросоюз хоче зменшити залежність від російських нафти та газу, сказав Боррель.
  • ЄС не прагне заборонити російські енергоресурси, йдеться про диверсифікацією джерел постачання. Цей процес займе два роки, уточнив він.
  • Знизити залежність від російських газу та нафти ЄС може допомогти Близький Схід та відновлювані джерела енергетики, наголосив Боррель.

Контекст

США та ЄС підписали угоду на постачання щонайменше 15 млрд кубометрів газу у вигляді скрапленого природного газу в 2022 році.

США вже відмовилися від імпорту російських нафти та газу, Велика Британія пообіцяла зробити те саме до кінця року. 22 березня стало відомо, що міністри закордонних справ країн ЄС не дійшли згоди щодо санкцій проти енергетичного сектора РФ. Зокрема, Німеччина заявила, що ЄС занадто залежить від російської нафти та газу, щоб приймати рішення про ембарго. Росія забезпечує понад 40% постачань газу до ЄС.

24 березня країни «Великої сімки» заявили про готовність робити подальші кроки для зниження залежності від російських енергоносіїв. G7 закликали країни-виробники нафти та газу наростити постачання на міжнародні ринки. ОПЕК «має зіграти у цьому ключову роль».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні