Японський ритейлер Uniqlo йде з російського ринку – «Коммерсантъ» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Японський ритейлер Uniqlo йде з російського ринку – «Коммерсантъ»

Getty Images

Японська мережа Uniqlo вирішила закрити у РФ більшість своїх великих магазинів, отримавши в країні більше 10,8 млрд руб. ($140 млн) збитків за підсумками 2022 року, пише «Коммерсантъ». Її точки займуть місцеві ритейлери.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ритейлер офіційно поки що не оголошував про остаточний вихід з країни, але на ринку вважають, що фактично мережа зараз повністю згортає бізнес у РФ.
  • Більшу частину майданчиків, що звільняються мережею, займе російська Gloria Jeans. 
  • Проте експерти визнають, що локальним брендам складно залучати великий потік покупців на відміну від міжнародних компаній.
  • Так, на місці першого російського магазину Uniqlo в московському ТЦі «Атріум» відкриється точка Lime, ще один майданчик Uniqlo в AFI Mall займе Gloria Jeans, повідомили два консультанти на ринку торгової нерухомості.
  • У Gloria Jeans підтвердили, що в найближчі місяці її магазини відкриються в декількох місцях, які раніше займала Uniqlo, в тому числі і в AFI Mall.

Контекст

Після початку вторгнення в Україну Uniqlo оголосила про тимчасове призупинення роботи своїх магазинів у Росії. 

До березня 2022 року під брендом Uniqlo у країні працювало 50 точок, на кінець січня 2023 року їх залишилося 27, які були тимчасово закриті.

Весь минулий рік ритейлер розпродував стоки в онлайні. За 2022 рік «Юнікло Рус» могла виручити 12,07 млрд руб. (понад $156 млн). У той же час мережа зазнала збитків у 10,78 млрд руб. (понад $140 млн), хоча з 2018 року російський бізнес Uniqlo був прибутковим. 

Gloria Jeans став одним з основних гравців, які займають площі, що звільняються, мережа відкрила понад 30 магазинів, де раніше знаходилися зокрема H&M, Decathlon, Marks & Spencer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні