Категорія
Новини
Дата

Японський державний банк виділив кредит на $150 млн для проєктів відновлення України

1 хв читання

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) отримав кредит від Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) на близько $150 млн для підтримки проєктів відновлення України та просування зелених ініціатив. Про це 8 жовтня повідомила пресслужба Мінекономіки.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Кредитна лінія розроблена для фінансування відбудови України та інших постраждалих держав – членів ЧБТР. 
  • Кошти планується спрямувати на проєкти в сільському господарстві, харчовій промисловості, транспорті й логістиці, цифровій інфраструктурі та фармацевтиці.
  • До $75 млн буде спрямовано на зелені ініціативи та просування екологічної стійкості в регіоні Чорного моря. 
  • $150 млн, виділених на Україну, активізують важливі інвестиції, необхідні для відновлення країни, зазначив президент ЧБТР Серхат Кьоксал.

Контекст

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) створений країнами Чорноморського регіону, зокрема й Україною, у 1999 році. Статутний капітал становить €3,45 млрд.

За час роботи правління ЧБТР схвалило участь у 58 проєктах в Україні на близько €1 млрд.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку був заснований у 1998 році на підставі відповідної угоди між країнами – членами Чорноморського економічного союзу, підписаної в Тбілісі у 1994 році. JBIC – японська фінансова установа, створена 1999 року шляхом злиття Японського експортно-імпортного банку (JEXIM) і Фонду міжнародного економічного співробітництва (OECF). Банк повністю належить уряду Японії, а його бюджет і операції регулюються законом JBIC. Банк має головний офіс у Токіо та діє у 18 країнах із 21 офісом. Основна мета банку – розвиток економічного співробітництва між Японією та іншими країнами, інвестиції за кордоном та сприяння міжнародній торгівлі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд