Категорія
Новини
Дата

Японський концерн Bridgestone зупиняє виробництво шин у РФ

Японський концерн Bridgestone призупинить виробництво автомобільних шин в російському Ульяновську, постачання в РФ та майбутні інвестиції, йдеться у повідомленні компанії. Виробництво зупиниться з 18 березня, пише Інтерфакс.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія пояснила, що стикається з серйозними проблемами, викликаними перебоями в ланцюжку поставок і логістиці, волатильністю національної та іноземної валют, які серйозно позначаються можливості забезпечити стабільне виробництво у Росії.
  • Bridgestone обіцяє підтримку своєму персоналу та виплачуватиме зарплату. У Bridgestone – понад 11 000 співробітників у РФ.

Контекст

Bridgestone розпочав виробництво шин в Ульяновську у 2017 року. Потужність підприємства – до 2 млн шин на рік, обсяг інвестицій у проєкт – 12,5 млрд рублів.

Російська прокуратура погрожує західним компаніям, які припиняють бізнес у РФ через війну в Україні, арештами активів та співробітників, повідомила The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Йдеться про арешти товарних знаків та керівників, які виступили проти війни в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні