Категорія
Новини
Дата

Російська прокуратура погрожує заарештувати активи та керівників компаній, які йдуть з РФ – WSJ

Російська прокуратура погрожує західним компаніям, які припиняють бізнес у РФ через війну в Україні, арештами активів та співробітників, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Йдеться про арешти товарних знаків та керівників, які виступили проти війни в Україні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Погрози отримували виробники продуктів харчування, одягу та програмного забезпечення, власники ресторанних мереж, пише видання. Серед компаній: Coca-Cola, McDonaldʼs, Procter & Gamble, IBM та Yum Brands (власник KFC).
  • На тлі загроз як мінімум одна іноземна компанія вирішила обмежити спілкування між російським офісом та іншими підрозділами через побоювання, що листування між ними може бути перехоплене, розповіли джерела газети. За їхніми словами, інші фірми вивезли своїх топменеджерів за межі Росії.
  • Будь-яке незаконне рішення РФ про арешт активів цих компаній в кінцевому підсумку призведе до ще більшого економічного болю для Росії, заявила раніше прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Контекст

Понад 350 іноземних компаній заявили, що залишають або тимчасово припиняють роботу в Росії, підрахували в Єльській школі менеджменту.

Банки з Волл-стріт, такі як Goldman Sachs, компанії, що випускають споживчі товари, такі як Coca-Cola, роздрібні торговці, такі як Levi Strauss & Co., і технологічні гіганти, такі як Apple Inc., оголосили про плани відмовитися від бізнесу в РФ. Енергетичні гіганти, такі як BP PLC і Exxon Mobil Corp., заявили, що виходять з російських проєктів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні