Категорія
Новини
Дата

Японський SoftBank продасть 9% акцій Alibaba з прибутком у $34 млрд

Японська корпорація SoftBank вирішила скоротити свою частку в китайському гіганті Alibaba до 14,6%, щоб отримати $34,1 млрд прибутку і створити грошовий резерв на випадок подальшого спаду на ринку, повідомляє Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • SoftBank продасть частку в Alibaba розміром 9,1% і отримає за рахунок цього $34,1 млрд прибутку, це дозволить корпорації створити грошовий резерв на випадок подальшого спаду на ринку. Йдеться про дохід від продажу до оподаткування, Alibaba не буде враховуватись у звітності SoftBank.
  • Після рішення SoftBank скоротити частку з 23,7% до 14,6%, акції Alibaba в США впали на 1,7%.
  • У SoftBank повідомили, що продаж акцій Alibaba допоможе усунути побоювання щодо майбутніх відтоків коштів і укріпить захист в суворих ринкових умовах.

Контекст

8 серпня японський конгломерат SoftBank повідомив, що втратив $23 млрд через спад у сфері технологій. Збитки підрозділу Vision Fund за квітень–червень досягли $17,2 млрд після рекордних збитків у $16,3 млрд у попередньому кварталі. SoftBank також повідомив про збитки у розмірі понад $6 млрд через ослаблення єни.

Акції самого SoftBank близькі до показників, що були пʼять років тому, ще до запуску Vision Fund, незважаючи на серію агресивних програм зворотного викупу. SoftBank також оголосив, що за погодженням з ARM розпочне підготовку до IPO акцій компанії протягом фінансового року, що закінчується 31 березня 2023-го. 

Гендиректор та засновник SoftBank Масайосі Сон придбав акції Alibaba за $20 млн у 2000 році. Ріст китайської компанії допоміг японській корпорації закріпити репутацію технологічного інвестора, йдеться у повідомленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні