Категорія
Новини
Дата

Засновник WeWork погодився на $500 млн від SoftBank за свою частку в компанії

Співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінгів WeWork Адам Нойман близький до врегулювання судового спору з японським інвестиційним холдингом SoftBank. Нойман погодився на виплату $500 млн за частку в створеній ним компанії, пише The Wall Street Journal.

Адам Нойман, співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінгів WeWork. /Getty Images

Адам Нойман, співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінгів WeWork. Фото Getty Images

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом SoftBank витратить приблизно $1,5 млрд на купівлю акцій перших інвесторів і співробітників WeWork.
  • Нойман отримає майже $500 млн, що вдвічі менше, ніж SoftBank планувала заплатити в 2019 році. 
  • Перемовини були важкими. Якщо сторонам вдасться досягти компромісу, процес буде завершено найближчими днями.
  • Врегулювання спору з акціонерами WeWork відкриє шлях компанії на біржу.
  • За словами джерел, партнером із виходу на біржу може стати компанія BowX Acquisition Group. У рамках приєднання мережа коворкінгів отримає оцінку в $10 млрд.

Контекст

SoftBank отримала контрольний пакет акцій WeWork після провалу первинного публічного розміщення акцій в 2019 році. Тоді інвестори відмовилися купувати акції збиткової компанії через конфлікт інтересів у засновників і нестабільну поведінку Ноймана. Після цього оцінка стартапу обвалилася з $47 млрд до $7 млрд, а пізніше до $2,9 млрд. Під тиском інвесторів він був змушений піти з посту генерального директора.

Японський інвестиційний гігант збирався викупити акції за $3 млрд у Ноймана та інших інвесторів. Крім того, угода включала чотирирічний гонорар йому в розмірі $185 млн за консультацію.

Однак від цих планів SoftBank відмовився на тлі пандемії в 2020 році. Після цього Нойман та інші акціонери подали на японський холдинг до суду. Розгляд позову мав початися на початку березня 2021-го.

Довідка

Адам Нойман – один із найскандальніших підприємців Кремнієвої долини. На піку інтересу інвесторів до WeWork він заявляв про намір побудувати бізнес вартістю в трильйони доларів, а під час ділових переговорів вживав алкоголь і марихуану.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні