Категорія
Новини
Дата

З початку війни резиденти «Дія.City» поповнили держбюджет на 1,3 млрд грн

У лютому – квітні надходження в держбюджет від резидентів «Дія.City» становили 1,3 млрд грн. З них понад 57 млн грн військового збору. До «Дія.City» вже приєдналося 262 компанії-резидента, повідомив міністр цифрової інформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Міністр повідомив, що наразі проєкт адаптовано під нові реалії, «щоб простимулювати нові напрями й дати ще більшій кількості компаній можливість користуватися стимулами «Дія.City». 
  • Тепер до простору можуть приєднатися компанії, основний напрям роботи яких – хостинг та хмарні дата-центри, продукти для оборонної, промислової та побутової сфер, а також міжнародні карткові платіжні системи.
  • За новими видами діяльності в «Дія.City» вже долучилися 13 компаній, зокрема Ajax Systems Manufacturing, De Novo, GigaCloud, TAS link, Softjourn та інші.
  • «Кожен із резидентів працює за сприятливими податковими та правовими умовами. І головне – міцно тримає наш економічний фронт.
  • За підрахунками Мінцифри, тільки в лютому – квітні надходження в український бюджет від резидентів «Дія.City» становили 1,3 млрд грн. З них понад 57 млн грн військового збору. Це важливий внесок у нашу спільну перемогу.

Контекст

Через війну Мінцифри спростило критерії резидентства. Зокрема, резидентам «Дія.City» не потрібно подавати звіт про відповідність і незалежний аудиторський висновок до 1 січня року, наступного за мирним роком.

На час воєнного стану компанії не позбавлятимуть статусу резидентів «Дія.City», навіть якщо вони не відповідатимуть критеріям: кількість співробітників, середня зарплата тощо. Це стосується як чинних резидентів, так і компаній, що прагнуть долучитися до спецрежиму. Водночас податкові умови «Дія.City» залишаються незмінними. Резидентами «Дія.City» є 183 компанії.

Як писав Forbes, двоє високопосадовців в Офісі президента та уряді розповіли про можливе розширення на всю економіку пільгових умов оподаткування правового режиму «Дія.City», спочатку розробленого для IT-сфери. Ідея може стати альтернативою податковій реформі, ухваленій у середині березня, яка викликала критику бізнесу, зокрема асоціації «Спілка українських підприємців». За словами одного зі співрозмовників, у Кабміні також сумніваються у її ефективності.

Мета змін – щоб будь-який бізнес мав вибір, як йому працювати: за «Дія.City» чи на двовідсотковій системі, сказав співрозмовник у ОП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні