Категорія
Новини
Дата

За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації

Фонд державного майна 5 липня провів приватизаційний онлайн-аукціон із продажу держпідприємства «Рівнеторф». Торги відбулися в державній системі Prozorro.Продажі, повідомила пресслужба ФДМУ. Переможцем стало ТОВ «Ленд Гроу», яке запропонувало 205 млн грн, йдеться на сайті аукціону. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • В торгах змагалися 12 учасників. Під час аукціону вартість «Рівнеторфу» зросла у 4,3 раза – з 47,1 млн грн стартової ціни до 205 млн грн переможної. 
  • Переможець аукціону – ТОВ «Ленд Гроу» – має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ – 41 млн грн. У разі відмови від сплати він втратить 9,4 млн грн гарантійного внеску.
  • Покупець «Рівнеторфу» зобов’язаний протягом шести місяців погасити борги з заробітної плати та перед бюджетом. Також він не зможе звільняти працівників за власною ініціативою протягом цього періоду.
  • В Рівненській ОВА назвали аукціон «рекордним для області». «Це суттєві надходження до бюджету воюючої країни», – сказав очільник області Віталій Коваль і закликав бізнес брати участь у таких аукціонах та інвестувати в економіку. 
За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації /Фото 1
За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

ДП «Рівнеторф» знаходиться у смт Смига Дубенського району. Підприємство, на якому наразі працюють 175 робітників, видобуває торф’яні напівбрикети та неагломерований паливний торф. 

На 31 березня 2023 року кредиторська заборгованість ДП досягала 6,9 млн грн, в тому числі по заробітній платі – 1,8 млн грн.

За майже 60 років роботи обладнання «Рівнеторфу» зношене та потребує модернізації. З 2012 року жодних інвестицій у розвиток не залучалося, зазначили в ФДМУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні