Категорія
Новини
Дата

За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації

1 хв читання

Фонд державного майна 5 липня провів приватизаційний онлайн-аукціон із продажу держпідприємства «Рівнеторф». Торги відбулися в державній системі Prozorro.Продажі, повідомила пресслужба ФДМУ. Переможцем стало ТОВ «Ленд Гроу», яке запропонувало 205 млн грн, йдеться на сайті аукціону. 

Ключові факти

  • В торгах змагалися 12 учасників. Під час аукціону вартість «Рівнеторфу» зросла у 4,3 раза – з 47,1 млн грн стартової ціни до 205 млн грн переможної. 
  • Переможець аукціону – ТОВ «Ленд Гроу» – має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ – 41 млн грн. У разі відмови від сплати він втратить 9,4 млн грн гарантійного внеску.
  • Покупець «Рівнеторфу» зобов’язаний протягом шести місяців погасити борги з заробітної плати та перед бюджетом. Також він не зможе звільняти працівників за власною ініціативою протягом цього періоду.
  • В Рівненській ОВА назвали аукціон «рекордним для області». «Це суттєві надходження до бюджету воюючої країни», – сказав очільник області Віталій Коваль і закликав бізнес брати участь у таких аукціонах та інвестувати в економіку. 
За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації /Фото 1
За ДП «Рівнеторф» запропонували 205 млн грн. На Рівненщині відбувся рекордний аукціон із приватизації /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

ДП «Рівнеторф» знаходиться у смт Смига Дубенського району. Підприємство, на якому наразі працюють 175 робітників, видобуває торф’яні напівбрикети та неагломерований паливний торф. 

На 31 березня 2023 року кредиторська заборгованість ДП досягала 6,9 млн грн, в тому числі по заробітній платі – 1,8 млн грн.

За майже 60 років роботи обладнання «Рівнеторфу» зношене та потребує модернізації. З 2012 року жодних інвестицій у розвиток не залучалося, зазначили в ФДМУ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні