Категорія
Новини
Дата

За останні два тижні трафік Vodafone на Західній Україні зріс у 2,5 раза. Нормальний ріст 18%

Кількість користувачів трафіку Vodafone на Західній Україні збільшилася у 2,5 раза, повідомила Forbes прессекретарка компанії Вікторія Павловська. Через це Vodafone просить користувачів не перевантажувати мережу. По всій Україні спостерігаються перебої зі зв'язком через перевантаження, повідомляє Держспецзв'язок.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За останні два тижні кількість спожитого трафіку виросло у 2,5 раза, водночас нормальний ріст – 18% на рік.
  • Більшість користувачів споживають трафік за Західній Україні. Люди читають стрічки, звʼязуються з рідними, переглядають відео в YouTube. «Це не як на Новий рік, коли перевантаження закінчиться через декілька годин. Воно серйозне і постійне», – пояснила Forbes Павловська.
  • Через те, що інфраструктура обробляє збільшену кількість трафіку на Західній Україні, можуть бути проблеми з інтернетом біля зони воєнних дій. «Трафіку може не вистачити там, де він дійсно потрібний», – каже Павловська.
  • Vodafone просить користувачів не перевантажувати трафік. Замість мобільного інтернету краще використовувати місцевий wi-fi. Також потрібно виключити автоматичне завантаження контенту. 

Контекст

Перебої зі звʼязком повʼязані з перенавантаженням мереж, повідомляє Держспецзвʼязку. Мобільний звʼязок та інтернет відновили у Сумській, Харківській, Херсонській області. Але вони досі не працюють у Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі та Гостомелі.

Українські оператори також систематично страждають від DoS-атак. За минулу добу Vodafone зафіксував 2 DoS-атаки з ІP-адрес Росії, зокрема мобільних операторів «Мегафон», МТС, Sweden, TeliaSonera. Компанія відбила кібератаки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні