Категорія
Новини
Дата

За останні два тижні трафік Vodafone на Західній Україні зріс у 2,5 раза. Нормальний ріст 18%

1 хв читання

Кількість користувачів трафіку Vodafone на Західній Україні збільшилася у 2,5 раза, повідомила Forbes прессекретарка компанії Вікторія Павловська. Через це Vodafone просить користувачів не перевантажувати мережу. По всій Україні спостерігаються перебої зі зв'язком через перевантаження, повідомляє Держспецзв'язок.

Ключові факти

  • За останні два тижні кількість спожитого трафіку виросло у 2,5 раза, водночас нормальний ріст – 18% на рік.
  • Більшість користувачів споживають трафік за Західній Україні. Люди читають стрічки, звʼязуються з рідними, переглядають відео в YouTube. «Це не як на Новий рік, коли перевантаження закінчиться через декілька годин. Воно серйозне і постійне», – пояснила Forbes Павловська.
  • Через те, що інфраструктура обробляє збільшену кількість трафіку на Західній Україні, можуть бути проблеми з інтернетом біля зони воєнних дій. «Трафіку може не вистачити там, де він дійсно потрібний», – каже Павловська.
  • Vodafone просить користувачів не перевантажувати трафік. Замість мобільного інтернету краще використовувати місцевий wi-fi. Також потрібно виключити автоматичне завантаження контенту. 

Контекст

Перебої зі звʼязком повʼязані з перенавантаженням мереж, повідомляє Держспецзвʼязку. Мобільний звʼязок та інтернет відновили у Сумській, Харківській, Херсонській області. Але вони досі не працюють у Мелітополі, Бучі, Ірпені, Ворзелі та Гостомелі.

Українські оператори також систематично страждають від DoS-атак. За минулу добу Vodafone зафіксував 2 DoS-атаки з ІP-адрес Росії, зокрема мобільних операторів «Мегафон», МТС, Sweden, TeliaSonera. Компанія відбила кібератаки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні