В український прокат мультфільм вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу.
Категорія
Новини
Дата

За перший вікенд у кінотеатрах «Мавка» зібрала близько 25 млн грн

В український прокат мультфільм вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу.

Перший вікенд кінотеатрального прокату мультфільму «Мавка. Лісова пісня» зібрав 24,9 млн грн. Це зробило анімаційний довгобуд рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду. Про це повідомляють Film.ua Group

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 4-5 березня на «Мавку» продали понад 189 000 квитків. Для порівняння, фільм «Щедрик», який Film.ua Group вважають успішним у кінопрокаті, за вісім тижнів зібрав понад 84 000 глядачів та 10,6 млн грн бокс-офісу.
  • В український прокат довгобуд від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу. 
  • Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія. 
  • До показу мультфільму FILM.UA активно займались промоцією. Зображенням «Мавки» брендували «Сільпо», у співпраці з Sova створили колекцію прикрас, спільно з Duna випустили шкарпетки з зображеннями героїв мультфільму.

Контекст

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

11 липня топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт Film.ua з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, казала торік Forbes Анна Єлісєєва.

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Сергій Притула, Олена Кравець, Юлія Саніна, Олег «Фагот» Михайлюта, Олег Скрипка, DZIDZIO, Наталія Сумська, Катерина Осадча та Ніна Матвієнко. Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами й пластикою Мавки.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні