Кадр із мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Фото: пресслужба FILM.UA Group
Категорія
Новини
Дата

«Мавку» покажуть у США та Канаді. Права на український мультфільм придбала американська Shout! Factory

2 хв читання

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» продали на понад 20 територіях. Фото: пресслужба FILM.UA Group

Розважальна компанія Shout! Factory придбала права на показ українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» на територіях США та Канади. Про це повідомляють FILM.UA Group.

Ключові факти

  • Мультфільм покажуть у США та на території англомовної Канади.
  • «Крім присутності на дуже конкурентному ринку, ми отримали додаткові інструменти для промоції України – не лише як відомого бренду, а і як країни-виробника дуже якісного контенту», – каже директор FILM.UA Distribution Євген Драчов.
  • Раніше мультфільм продали на понад 20 територіях: Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія, а також країни Близького Сходу та Північної Африки. 
  • В український прокат мультфільм виходить 2 березня одночасно з прокатом у Північній Африці та на Близькому Сході. 
  • Ситуація з масовою купівлею прав для показу українського продукту – нетипова, за словами Драчова. «Ми працюємо, щоб довести ринку, що українська анімація не просто якісна та конкурентоспроможна, а ще й комерційно приваблива. Кілька років тому таким великим успіхом стала «Викрадена Принцеса»», – додає він. Тоді ще до прем’єри мультфільму в Україні право на його показ купили 30 країн світу. 
  • Продаж «Мавки» здійснювали за світовими ринковими умовами. «Якісну продукцію оцінюють гідно з точки зору фінансів», – каже Драчов.
  • Нині команда FILM.UA Distribution веде перемовини з партнерами Азійського регіону, зокрема Китаєм, Кореєю та Японією.

Контекст

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

11 липня топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт FILM.UA з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, казала торік Forbes Анна Єлісєєва.

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Олена Кравець, Юлія Саніна та DZIDZIO. Співачка Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами та пластикою Мавки. 

В липні 2021 року повідомлялось, що загальний бюджет мультфільму оцінювався у майже 190 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні