Кадр із мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Фото: пресслужба FILM.UA Group
Категорія
Новини
Дата

«Мавку» покажуть у США та Канаді. Права на український мультфільм придбала американська Shout! Factory

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» продали на понад 20 територіях. Фото: пресслужба FILM.UA Group

Розважальна компанія Shout! Factory придбала права на показ українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» на територіях США та Канади. Про це повідомляють FILM.UA Group.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мультфільм покажуть у США та на території англомовної Канади.
  • «Крім присутності на дуже конкурентному ринку, ми отримали додаткові інструменти для промоції України – не лише як відомого бренду, а і як країни-виробника дуже якісного контенту», – каже директор FILM.UA Distribution Євген Драчов.
  • Раніше мультфільм продали на понад 20 територіях: Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія, а також країни Близького Сходу та Північної Африки. 
  • В український прокат мультфільм виходить 2 березня одночасно з прокатом у Північній Африці та на Близькому Сході. 
  • Ситуація з масовою купівлею прав для показу українського продукту – нетипова, за словами Драчова. «Ми працюємо, щоб довести ринку, що українська анімація не просто якісна та конкурентоспроможна, а ще й комерційно приваблива. Кілька років тому таким великим успіхом стала «Викрадена Принцеса»», – додає він. Тоді ще до прем’єри мультфільму в Україні право на його показ купили 30 країн світу. 
  • Продаж «Мавки» здійснювали за світовими ринковими умовами. «Якісну продукцію оцінюють гідно з точки зору фінансів», – каже Драчов.
  • Нині команда FILM.UA Distribution веде перемовини з партнерами Азійського регіону, зокрема Китаєм, Кореєю та Японією.

Контекст

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

11 липня топовий дистриб’ютор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ «Мавки» у Франції та на франкомовних територіях. Це перший контракт FILM.UA з NBCUniversal і величезний прорив для всієї індустрії, казала торік Forbes Анна Єлісєєва.

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Олена Кравець, Юлія Саніна та DZIDZIO. Співачка Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму. Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами та пластикою Мавки. 

В липні 2021 року повідомлялось, що загальний бюджет мультфільму оцінювався у майже 190 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні