Категорія
Новини
Дата

«Мавка» заговорить французькою. Universal придбав права на показ українського мультфільму у Франції

Світовий дистрибутор Universal Pictures Content Group придбав повний пакет прав на показ повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» виробництва студії Animagrad (Film.ua Group) у Франції та на франкомовних територіях. Раніше мультфільм було продано на понад 20 територій, йдеться у повідомленні пресслужби Film.ua.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для майбутнього кінотеатрального релізу мультфільм, включно із саундтреком, буде дубльовано французькою.
  • «Радіємо новому партнерству з лідером світового дистрибуційного ринку Universal Pictures Content Group, завдяки якому «Мавка» заговорить ще й французькою», – наголосив СЕО Film.ua Distribution Євген Драчов. 
  • В компанії зазначили, що раніше мультфільм було продано на понад 20 територій: Італія, Іспанія, Швейцарія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія, а також країни Близького Сходу та Північної Африки. 
  • «Наша команда продовжує працювати над тим, аби список держав, у яких відбудеться кінотеатральний реліз «Мавки», розширювався», – додав Драчов.
  • Попри війну робота над фільмом триває. Вихід «Мавки» в український кінопрокат очікується в четвертому кварталі 2022 року.

Контекст

Мультфільм створений за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. Крім того, в основі стрічки — образи зі слов’янських міфів і легенд. В Film.ua зазначають, що проєкт «Мавка. Лісова пісня» популяризує самобутню українську культуру, цінності, традиції та має екологічну складову у партнерстві з WWF-Україна. 

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем Пивоваров, Олена Кравець, Юлія Саніна та DZIDZIO.

В липні 2021 року повідомлялось, що загальний бюджет мультфільму оцінювався у майже 190 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складе 49,5 млн грн.

Мультфільм називають одним із найбільш очікуваних в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні