Категорія
Новини
Дата

За походженням я теж українець. Співзасновник Revolut Микола Сторонський про публічну підтримку та збір коштів для України

Співзасновник та CEO лондонського необанку Revolut, виходець із Росії Микола Сторонський виклав у офіційному блозі компанії відкритого листа на підтримку України. Компанія збирає 1,5 млн фунтів стерлінгів та подвоює перекази на українську ланку Червоного Хреста

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «Я приїхав із Росії, і тепер я громадянин Великої Британії, за походженням я теж українець. Мій батько українець. У мене є сім’я та друзі по всій Україні – люди, про яких я дуже піклуюся і про яких дуже переживаю», – заявив у листі Сторонський.
  • «Ця війна неправильна і абсолютно огидна, – написав Сторонський – Я нажаханий та приголомшений її впливом, і я додаю свій голос до тих, хто по всьому світу закликає до негайного припинення бойових дій та відданості дипломатичним рішенням».
  • Клієнти Revolut за 24 години переказали на підтримку України понад 1 млн фунтів протягом 24 годин.
  • Компанія запустила переказ пожертвувань без комісії у п’ятницю, 25 лютого, для користувачів із Великої Британії, Литви, Ірландії, Польщі, Швейцарії, Португалії, Австрії, Болгарії та Сингапуру. Наразі до списку додали ще 17 країн, і він буде розширюватися.
  • Також Revolut скасував комісію за переказ коштів в українські банки.
  • «На знак солідарності з народом України я оголошую, що кожна пожертва, зроблена на звернення Червоного Хреста України, буде підтримана Revolut», – написав Сторонський. Протягом наступних семи днів компанія подвоюватиме суму кожної пожертви до Червоного Хреста України, поки сума не дійде до 1,5 млн фунтів.

Контекст:

Український розробник Влад Яценко та росіянин Микола Сторонський заснували фінтех-стартап Revolut у 2015 році. У 2021 році Яценко був на 34-му місці у списку найбагатших українців – Forbes оцінив його статки у $300 млн. Після того як Revolut залучив $800 млн у останньому раунді інвестицій, його оцінка збільшилася до $33 млрд, а частка Яценка подорожчала до $1,3 млрд.

До війни компанія мала плани на розвиток на українському ринку. Наприкінці 2021 року стартап зареєстрував офіс в Україні та почав наймати для нього спеціалістів, проте про запуск повноцінної роботи в країні тоді не йшлося. У лютому 2022-го Revolut став одним із перших резидентів спецрежиму для IT-компаній «Дія City».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні