Категорія
Новини
Дата

За рахунок експорту електроенергії до ЄС можна відновити енергосистему України – Галущенко

Відновлення експорту електроенергії до країн Європи дозволить залучати Україні до $70 млн на місяць, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Ці кошти можуть бути спрямовані на відновлення енергосектору.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Україна може експортувати до 400 МВт, відповідно до рішення європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E.
  • Держава має потенціал експорту більших обсягів, стверджує Галущенко.
  • Відновлення експорту до ЄС – взаємовигідний процес, на думку міністра. «Українська економіка залучає додатковий фінансовий ресурс, Європа позбувається залежності від російських енергоресурсів», – сказав він.
  • В разі зміни ситуації експорт можна припинити та переорієнтувати потужності на українських споживачів.

Контекст

Вже другий місяць в Україні профіцит електроенергії, що дає підстави для відновлення експорту, який було заборонено з 11 жовтня через російські обстріли енергетики.

«Настало потепління, зменшилося споживання електроенергії в цілому в системі, і ми маємо резерви в генерації», – заявив міністр енергетики.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні