Категорія
Новини
Дата

ENTSO-E дозволило збільшити імпорт електроенергії в Україну

Європейське енергооб’єднання ENTSO-E збільшить імпортну потужність в Україну до 850 МВт з поточних 700 МВт, йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що Енергетична рада на зустрічі з міністром енергетики Германом Галущенком підтвердила «непохитну підтримку України». За її словами, були розглянуті конкретні шляхи продовження демонстрації солідарності в найближчі місяці.
  • «Сьогодні вранці ENTSO-E вирішило збільшити імпортну потужність в Україну до 850 МВт з поточних 700 МВт. Це лише один крок, але очевидно, що це прогрес», – сказала Сімсон на пресконференції після засідання ради.
  • За словами єврокомісара, під час зустрічі вона поінформувала міністрів про плани поставок сонячних панелей в Україну, які можуть забезпечити електропостачанням лікарні та іншу цивільну інфраструктуру. 

Контекст

На початку січня Кабмін прийняв постанову щодо особливостей імпорту електричної енергії під час проходження осінньо-зимового періоду. Документ передбачає додаткові гарантії для учасників ринку, які імпортують електроенергію з країн ЄС.

Президент Володимир Зеленський у грудні минулого року заявляв про постачання електроенергії з Європи обсягом близько 2 ГВт для проходження зими, оцінивши необхідний обсяг коштів у $800 млн.

ENTSO-E 14 лютого ухвалило рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час. Раніше максимально можливий імпорт з Європи становив 700 МВт уночі та 600 МВт в інші години доби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні