Категорія
Новини
Дата

Загинув експерт з енергетики та військовослужбовець Олексій Хабатюк

Український експерт з енергетики і сержант Збройних Сил України Олексій Хабатюк загинув 4 травня. Про це повідомив колишній очільник НАК «Нафтогаз» Андрій Коболев на сторінці у Facebook.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Мені вперше сказали вчора, що Олексій Хабатюк загинув. Я не хотів вірити і більше нікому не казав. … Сьогодні почали надходити підтвердження від спільних знайомих», – написав Андрій Коболев.
  • У соцмережах друзі та колеги Хабатюка підтверджують смерть експерта на війні та висловлюють співчуття родині та близьким.
  • Олексій Хабатюк був одним із найкращих у роботі з цифрами і даними, сказала президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко. Він обстоював ринкові правила в українській енергетиці. «Олексій знав, як треба відбудовувати Україну. Таких людей не так багато. Його загибель – велика втрата для країни», – сказала Павленко.
  • У понеділок, 1 травня, Хабатюк повідомив, що повертається до Донецької області, і оприлюднив відповідне фото.

Новина оновлюється…

Контекст:

Олексій Хабатюк народився 19 вересня 1977 року. Цьогоріч йому мало виповнитися 46 років.

Вивчав енергетику і теплофізику в Київському політехнічному університеті. Починав працювати у сфері відновлювальної енергетики. Працював у Держагентстві екоінвестицій, очолював Фонд цільових екологічних інвестицій. П’ять років працював у департаменті енергоефективності «Нафтогазу».

Після початку повномасштабної війни Олексій Хабатюк вступив до лав Збройних сил України, мав звання сержанта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні