Категорія
Новини
Дата

Захист інфраструктури та постачання зброї. Зеленський провів чергове засідання Ставки

У понеділок, 22 квітня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, про це він написав у соцмережах. Основні питання: ситуація на полі бою, зброя та захист критичної інфраструктури.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зеленський заслухав доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського. За його словами, російська армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Також окупантів підганяють позитивні рішення партнерів України. 
  • «Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», – написав Зеленський.
  • Окрім цього президент заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо власного виробництва зброї та контрактів із вітчизняними компаніями. 
  • «Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», – повідомив Зеленський.
  • Президент на наступну Ставку дав доручення зібрати все, що відомо розвідкам про наміри РФ атакувати цивільну інфраструктуру, та підготувати план подальших дій: посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо.

Контекст

Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Із цієї суми на озброєння для України передбачено $23,2 млрд, ще близько $23 млрд планується спрямувати на поповнення американських запасів зброї, $11 млрд – на фінансування операцій США в регіоні, ще приблизно $14 млрд – на закупівлю сучасних систем озброєння.

Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування в Сенаті заплановане на 23 квітня.

Раніше Зеленський заявив, що не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні