Категорія
Новини
Дата

Заснований українцями DeFi-стартап Arkis залучив $2,2 млн від групи інвесторів

Засновний українцями брокерський стартап у сфері децентралізованих фінансів Arkis залучив $2,2 млн від групи інвесторів в рамках pre-seed раунду. Про це в LinkedIn повідомив СЕО та співзасновник стартапу Сергій Тищенко.

Ключові факти 

  • Брокерський стартап Arkis залучив $2,2 млн в рамках pre-seed раунду, який очолив орієнтований на криптоіндустрію фонд gumi Cryptos Capital. Раунд також включав інвестиції G1 Ventures, Blocklabs і Roosh Ventures.
  • Arkis пропонуватиме хедж-фондам в сфері децентралізованих фінансів (DeFi) кредити з недостатньою заставою, оцінку активів, спеціальні кредитні позиції та маржинальні рахунки в мережі. 
  • «Ми щойно запустили нашу першу транзакцію з інституційним кредитором і позичальником, який пропонує найкраще співвідношення суми кредиту до його забезпечення», – каже співзасновник Arkis Сергій Тищенко. 
  • «Arkis вибудовує ідеальну взаємодію між корпоративними позичальниками та кредиторами у сфері DeFi. Смарт-контракти, які є основою технології Arkis, забезпечують новий рівень прозорості, безпеки й ефективності при боргових угодах з криптоактивами», – каже молодший партнер в Roosh Ventures Адам Гащишин.

Контекст 

Британський стартап Arkis був заснований українцями Сергієм Тищенко та Олександром Проскуріним у вересні 2022 року. Обидва мають освіту в галузі академічної математики та багаторічний досвід роботи в традиційних фінансах. 

Arkis працює на ринку децентралізованих фінансів та дозволяє клієнтам залучати кошти на проведення on-chain криптовалютних операцій. Стартап розробляє протокол кредитного плеча із недостатньою заставою, який діє як децентралізований основний брокер і надає капітал для керуючих активами та трейдерів у мережі. Arkis дозволяє користувачам взяти кредит, провести операцію та повернути запозичені кошти без жодних переходів на інші платформи. Перші інвестиції Arkis залучив у травні 2023-го, йдеться в даних PitchBook

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні