Категорія
Новини
Дата

Український фонд Roosh Ventures проінвестував у стартап Permit.io. Що це за компанія

Стартап Permit.io оголосив про новий раунд інвестицій у розмірі $8 млн у межах раунду фінансування Series A. Серед інвесторів – український венчурний фонд Roosh Ventures, йдеться у пресрелізі фонду. Стартап розробляє рішення Approval Flows, яке спрощує управління процесами авторизації в застосунках.

Ключові факти

  • Очолив раунд американський фонд Scale Venture Partners, також у компанію проінвестували NFX, Verissimo Ventures, Firestreak та 92712.
  • Залучене фінансування дасть змогу Permit.io масштабуватися, просуваючи на ринку новий унікальний продукт – Approval Flows, який спрощує управління процесами авторизації в застосунках. 
  • Як пояснили у фонді, оскільки штучний інтелект стає все більш інтегрованим у бізнес-процеси, виникає потреба керувати тим, як агенти зі штучним інтелектом (AI-агенти) отримують доступ до даних і використовують їх. Продукт Permit.io надає механізми для контролю доступу AI-агентів.
  • Approval Flows розв’язує проблему, з якою стикаються розробники, що витрачають багато часу на створення, управління та підтримку авторизації в застосунках, зокрема для ботів й AI-агентів, йдеться у пресрелізі
  • Вбудовані хмарні застосунки (застосунки, які розроблені для роботи в хмарі) стають все більш популярними – тут максимально ретельний контроль є необхідним. Тому компанії постійно стикаються з новими вимогами до авторизації, а розробники мають по колу виконувати повторювані операційні завдання замість того, щоб працювати над основними функціями застосунків, витрачаючи додаткові ресурси на підтримку продукту, пояснили у фонді. 
  • Автоматизуючи та спрощуючи процес авторизації, продукт Permit.io допоможе компаніям заощадити значну кількість часу та грошей, йдеться у повідомленні.
  • Roosh Ventures не розкриває суму інвестицій. За словами співрозмовника Forbes у фонді, зазвичай сума інвестицій становить близько $1 млн. 

Контекст

Permit.io – це стартап родом з Ізраїлю. Його заснували колишні інженери з Facebook, Microsoft та Rookout, а технологіями стартапу вже користуються понад 20 компаній, серед яких Tesla, Accenture, Cisco, Schneider Electric, SignifyHealth (частина CVS, американської корпорації у сфері охорони здоров’я), Salt.Security та інші.

Фонд Roosh Ventures запустили у березні 2021 року співзасновник стартапу Reface Денис Дмитренко та ранній інвестор Сергій Токарєв. Як пояснювали тоді засновники фонду, Roosh влаштований за так званою вічнозеленою моделлю. Він реінвестуватиме зароблене на успішних угодах, а не формуватиме класичні фонди з 5–10-річним терміном життя.

Фонд інвестує у стартапи на стадіях від Pre-seed до Series А у сферах AI, fintech, геймінгу та health tech. За три роки Roosh Ventures проінвестував у такі стартапи, як Deel, TheGuarantors, Oura, Pipe, Alma, Playco, Dapper Labs, Alter та понад 35 інших компаній. Roosh Ventures має офіси в Києві, Парижі та Лондоні та є частиною технологічної екосистеми Roosh.

За 2022 рік Roosh Ventures інвестував у 19 компаній. Серед співінвесторів Roosh Ventures – фонди a16z, Sequoia Capital, Greylock, NEA, Insight Partners, Tencent.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні