Категорія
Новини
Дата

Засновник фінтеху Block і Twitter Джек Дорсі втратив за день $526 млн після виходу звіту Hindenburg Research

Засновник фінтеху Block (раніше Square) та співзасновник соцмережі Twitter Джек Дорсі після виходу розслідування Hindenburg Research за один день втратив $526 млн, або 11% своїх статків, пише Bloomberg. Наразі вони оцінюються у $4,4 млрд. Block закидають сприяння махінаціям із соцдопомогою в період пандемії на мільярди доларів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За підсумками торгів у четвер, 23 березня, акції Block обвалилися на 14,8%, до $61,57 за штуку. Під час самої сесії падіння у моменті сягало 22%.
  • Дорсі вклав більшу частину своїх грошей у Block. Частка бізнесмена у фінтеху, за даними Bloomberg, оцінюється в $3 млрд. Для порівняння: пакет Дорсі у Twitter коштує $388 млн.
  • Акції фінтеху почали різко падати після публікації розслідування Hindenburg Research, яка спеціалізується на пошуку порушень у публічних компаніях, щоб потім заробити на обвалі їхніх акцій. Остання стверджує, що платіжна платформа завищувала кількість своїх користувачів та занижувала витрати на залучення клієнтів.
  • Компанія відкинула звинувачення та заявила, що планує подати позов до Hindenburg Research.

Контекст

Hindenburg заявила, що протягом двох років розслідувала діяльність Block і за підсумками зайняла коротку позицію щодо акцій (зробила ставку на їх зниження). Розроблений Block платіжний додаток Cash App упустив «червоні прапори» про потенційне шахрайство, що сприяло махінаціям із допомогою в період пандемії на мільярди доларів, ідеться у звіті. Cash App нібито не звернув увагу на те, що один і той самий номер рахунку використовувався для отримання держвиплат кількома людьми. 

Адміністрація американського штату Массачусетс повідомила Hindenburg Research, що намагається повернути понад 69 000 одиниць соцвиплат з безробіття, виплачених на рахунки Cash App. За кількістю спірних операцій Cash App випередив великі банки, такі як JPMorgan і Wells Fargo, у яких набагато більше клієнтів, наголошується у звіті. Hindenburg Research також стверджує, що Block завищує кількість користувачів Cash App.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні