Категорія
Новини
Дата

Засновник Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт за $2,9 млн. Його купили у вигляді NFT

Перший твіт в історії Twitter, що належить засновнику соцмережі Джеку Дорсі, був проданий у вигляді NFT за $2,9 млн. Покупцем став гендиректор компанії Bridge Oracle Сіна Еставі із Малайзії, пише BBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Твіт був проданий як невзаємозамінними токен (NFT).
  • Покупка відбулась через аукціон на онлайн-платформі Valuables, що належить американській компанії Cent.
  • Згідно з правилами платформи, Дорсі отримує 95% виручки від первинного продажу, а Cent — 5%.
  • Проданий твіт вперше був опублікований 21 березня 2006 року. В ньому говорилося: «Просто налаштовую свій twttr». Дорсі виставив його на продаж у березні цього року.
  • Раніше Дорсі пообіцяв направити гроші від продажу свого першого твіту на допомогу країнам Африки в боротьбі з пандемією коронавірусу.

Головна цитата

«Це не просто твіт! Я думаю, що через роки люди зрозуміють справжню цінність його, як картини Мона Ліза», - написав Еставі.

Контекст

Цього року NFT стали надзвичайно популярними, і за допомогою них активно продаються, серед іншого, твори мистецтва. Обсяг ринку NFT у лютому зріс до $342 млн, тоді як у грудні був $12 млн, пише Decrypt.

Так, співачка Граймс та дружина Ілона Маска продала свої цифрові малюнки й відео у вигляді NFT за $6 млн. Також бренд Rtfkt Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок, продав колекцію із понад 600 пар за понад $3,1 млн. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших додатках.

На початку лютого актриса та співачка Ліндсі Лохан створила NFT під назвою Lightning і продала за $70 000.

Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі Morons (White) за $95 000 і спалила її в прямому ефірі. В цей же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за $400 000. Також один із найвідоміших аукціонних домів Christie’s вперше у світі виставив на своєму аукціоні цифровий витвір сучасного мистецтва. Цифровий твір «Everydays: The First 5000 Days» художника Beeple пішов з молотка за $69,3 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні