Засновник Terraform Labs До Квон /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Засновника стейблкоїна TerraUSD До Квона звинувачують у шахрайстві на $40 млрд

Засновник Terraform Labs До Квон Фото Getty Images

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подає до суду на блокчейн-платформу Terraform Labs та її співзасновника і гендиректора До Квона, пише The Verge. Їх звинувачують у шахрайстві з криптовалютними активами на $40 млрд. Самого підприємця після краху TerraUSD і Luna розшукує Інтерпол.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Terraform і Квон ввели інвесторів в оману щодо стабільності UST, алгоритмічної «стабільної монети», ймовірно, привʼязаної до долара США», йдеться в позові. 
  • Проте вони не поінформували інвесторів про те, що падіння ціни стейблкоїна нижче за його доларову привʼязку «стане смертельним для всієї екосистеми Terraform» оскільки платформа не мала резерву активів для підтримки TerraUSD (UST) і токена Luna на необхідному рівні.
  • У SEC також повідомили, що Квон і Terraform ввели в оману клієнтів з приводу того, що корейська програма для електронних мобільних платежів Chai використовувала блокчейн Terraform для обробки транзакцій, хоча насправді платежі Chai проводили «традиційними способами».
  • Хоча Квон наполягає на тому, що він «не в бігах», у позові SEC зазначено, що «його поточна адреса невідома». За чутками, Квон ховається в Сербії, куди раніше цього місяця вирушила південнокорейська поліція з метою його затримання.

Контекст

Саме з крахом TerraUSD і Luna почалася криза на ринку криптовалют. Після падіння стейблкоїна та його парної криптовалюти у травні стався обвал біткоїна. Паніка перекинулася на найпопулярніший у світі стейблкоїн Tether, який займає понад третину ринку.

У вересні минулого року суд Південної Кореї видав ордер на арешт Квону, а Інтерпол, як повідомляється, випустив «червоне повідомлення» – заклик до міжнародних правоохоронних органів «знайти та тимчасово заарештувати людину, на яку чекає екстрадиція, видача чи аналогічні судові дії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні