Категорія
Новини
Дата

Завод «Електронмаш» продали на повторному аукціоні за 430 млн грн. Ціна в ході торгів зросла в 6,5 раза

Підприємство «Електронмаш» (Київ) продано на повторному аукціоні за 430 млн грн, повідомила пресслужба Фонду держмайна. Переможцем торгів стало ТОВ «Український імідж».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Онлайн-аукціон з приватизації держпідприємства «Електронмаш» відбувся 27 січня. Перемогу отримало ТОВ «Український імідж». У торгах конкурували п’ять учасників, які в ході аукціону збільшили ціну від стартової 65,6 млн до 430 млн грн.
  • Друге місце в аукціоні з ціновою пропозицією в 300 млн грн посіло ТОВ «Дніпробудмашина».
  • Переможець торгів тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації вважатиметься завершеним.
  • Після приватизації новий власник зобов’язаний виконати приватизаційні умови: погасити всі заборгованості підприємства, які становлять близько 34 млн грн та протягом шести місяців не звільняти працівників.
  • Це вже не перший аукціон. 12 листопада минулого року переможцем конкурсу стало ТОВ «Лортен Груп», яке запропонувало заплатити за актив 970 млн грн, що в 14,5 разу більше за початкову ціну. Однак переможець аукціону з приватизації «Електронмашу» не підписав договір купівлі-продажу обʼєкта у встановлений строк. Після того ФДМУ оголосив про повторний онлайн-аукціон.
  • За даними держреєстру, ТОВ «Український імідж» зареєстровано у 2006 році. Компанія займається діяльністю у сфері права. Власником і директором ТОВ вказана Віолета Глинянчук.

Цитата

«У випадках, якщо переможець не сплачує за придбаний лот, він втрачає гарантійний внесок у розмірі 6,5 млн грн, а об’єкт виставляється на повторний аукціон. Таким чином, до бюджету вже надійшло 40 млн грн. А кожен об’єкт в будь-якому випадку знайде свого відповідального приватного інвестора», – повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Контекст

До складу держпідприємства «Електронмаш» входять 32 транспортних засоби та 37 об’єктів нерухомості площею 110 668,29 кв м . Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках, дві з яких знаходяться у Києві.

«Електронмаш» в 60-80-ті роки минулого століття був одним з лідерів виробництва електроніки. Проте, в останні десятиліття він занепадав і руйнувався.

З 10 000 працівників на підприємстві залишилося 140. За перші пів року 2021 року збиток «Електронмашу» становив 2,4 млн грн, а у 2020 році – 10,9 млн грн. Прострочена кредиторська заборгованість складає 11,9 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні