Категорія
Новини
Дата

Завод «Електронмаш» продали на повторному аукціоні за 430 млн грн. Ціна в ході торгів зросла в 6,5 раза

1 хв читання

Підприємство «Електронмаш» (Київ) продано на повторному аукціоні за 430 млн грн, повідомила пресслужба Фонду держмайна. Переможцем торгів стало ТОВ «Український імідж».

Ключові факти

  • Онлайн-аукціон з приватизації держпідприємства «Електронмаш» відбувся 27 січня. Перемогу отримало ТОВ «Український імідж». У торгах конкурували п’ять учасників, які в ході аукціону збільшили ціну від стартової 65,6 млн до 430 млн грн.
  • Друге місце в аукціоні з ціновою пропозицією в 300 млн грн посіло ТОВ «Дніпробудмашина».
  • Переможець торгів тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації вважатиметься завершеним.
  • Після приватизації новий власник зобов’язаний виконати приватизаційні умови: погасити всі заборгованості підприємства, які становлять близько 34 млн грн та протягом шести місяців не звільняти працівників.
  • Це вже не перший аукціон. 12 листопада минулого року переможцем конкурсу стало ТОВ «Лортен Груп», яке запропонувало заплатити за актив 970 млн грн, що в 14,5 разу більше за початкову ціну. Однак переможець аукціону з приватизації «Електронмашу» не підписав договір купівлі-продажу обʼєкта у встановлений строк. Після того ФДМУ оголосив про повторний онлайн-аукціон.
  • За даними держреєстру, ТОВ «Український імідж» зареєстровано у 2006 році. Компанія займається діяльністю у сфері права. Власником і директором ТОВ вказана Віолета Глинянчук.

Цитата

«У випадках, якщо переможець не сплачує за придбаний лот, він втрачає гарантійний внесок у розмірі 6,5 млн грн, а об’єкт виставляється на повторний аукціон. Таким чином, до бюджету вже надійшло 40 млн грн. А кожен об’єкт в будь-якому випадку знайде свого відповідального приватного інвестора», – повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Контекст

До складу держпідприємства «Електронмаш» входять 32 транспортних засоби та 37 об’єктів нерухомості площею 110 668,29 кв м . Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках, дві з яких знаходяться у Києві.

«Електронмаш» в 60-80-ті роки минулого століття був одним з лідерів виробництва електроніки. Проте, в останні десятиліття він занепадав і руйнувався.

З 10 000 працівників на підприємстві залишилося 140. За перші пів року 2021 року збиток «Електронмашу» становив 2,4 млн грн, а у 2020 році – 10,9 млн грн. Прострочена кредиторська заборгованість складає 11,9 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні