Категорія
Новини
Дата

Завод «Кернел» зазнав пошкоджень через атаку безпілотників

1 хв читання

Найбільший олійноекстракційний завод Kernel, розташований на заході України, постраждав через масовану атаку безпілотників з боку Росії, повідомила компанія. Зазначається, що інцидент трапився нещодавно.

«Кернел» є найбільшим в Україні виробником та експортером зернових, на частку компанії припадає близько 8% світового експорту соняшникової олії.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, роботи на активі було призупинено, а пожежу, що виникла внаслідок обстрілу, – ліквідовано. 
  • «На щастя, обійшлося без постраждалих», – заявила пресслужба Kernel.
  • Наразі компанія оцінює масштаби збитків та пов’язані втрати.

Контекст

У січні–березні 2024-го «Кернел» збільшив виторг на 22%, до понад $1 млрд. Чистий прибуток зріс на 47% – до $101 млн. За перший квартал 2024 року «Кернел» ​​збільшив експорт зернових, соняшникової олії та шроту в 2,3 раза. Цьому сприяв стабільний експорт Чорним морем та зростання обсягів перевалки соняшникової олії через портові термінали.

Загальний обсяг переробки олійних у 2024-му фінансовому році в агрохолдингу «Кернел» склав 3,2 млн т. Це на 27% більше, ніж у попередньому році, завдяки запуску Старокостянтинівського олійноекстракційного заводу у лютому 2024-го. Продажі соняшникової олії у квітні-червні порівняно з попереднім кварталом зросли на 1% – до 384 000 т. В тому числі було продано 20 000 т бутильованої соняшникової олії. 

Експорт зерна компанії «Кернел» у квітні-червні склав 1,6 млн т, що у 2,6 рази більше, ніж торік, та на 14% менше порівняно з попереднім кварталом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд