Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Гроші в освіту, повернення емігрантів та жінки-трактористки. Як «Кернел», МХП, «Астарта» і решта найбільших агрохолдингів втамовують кадровий голод

2 хв читання

Агрохолдинги залучають жінок до роботи трактористами, машиністами, слюсарями, а також водіями. /Shutterstock

Агрохолдинги залучають жінок до роботи трактористами, машиністами, слюсарями, а також водіями. Фото Shutterstock

Мобілізація та вимушена еміграція призвели до кадрової кризи в агросекторі. Найбільші агрохолдинги дійсно стикнулась з браком спеціалістів, але поки що вирішують кадрові проблеми. Наскільки складна ситуація і що вже зараз роблять «Кернел», МХП, «Агротрейд», «Астарта», «Нібулон» та LNZ Group, щоб уникнути кризи в майбутньому

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Дефіцит кадрів у агросекторі – 3 млн людей, заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко профільному виданню Agropolit. За його підрахунками, на одного спеціаліста в агро – 160 вакансій, а до війни було – 16. 

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України, Всеукраїнській аграрній раді та Українській зерновій асоціації на запит Forbes не змогли ні підтвердити, ні заперечити ці дані. «Таких [оцінки дефіциту кадрів] цифр немає», – відповіли в пресслужбі Мінагро. Всього у сільському господарстві працюють 2,7 млн працівників, писав у середині 2023-го Latifundist із посиланням на дані Держслужби зайнятості.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд