Категорія
Новини
Дата

Збитки компанії-власника «Сільпо» у 2022 році сягнули 240 млн грн

Чистий збиток власника мережі супермаркетів «Сільпо» АТ «Фоззі Груп» за підсумками 2022 року сягнув 239,4 млн грн, йдеться у повідомленні на сайті Української ради торгових центрів. У 2021 році компанія отримала прибуток у 124,3 млн грн. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Чисті збитки на акцію склали 7,48 грн, свідчить попередня фінансова звітність підприємства. 
  • Сумарна дебіторська заборгованість на кінець 2022 року скоротилася на 38,6% – до 983,4 млн грн. Поточні зобов’язання компанії зменшилися на 21,4% – до 1,24 млрд грн. 
  • На кінець 2022 року довгострокові зобов’язання були відсутні. Минулого року непокритий збиток склав 106,6 млн грн.
  • Загалом активи компанії скоротились за результатами 2022 року на 15,7% – до 3,09 млрд грн. 
  • Зазначається, що попередньо акціонери планують дозволити АТ «Фоззі Груп» дії, пов’язані з купівлею-продажем, викупом та розміщенням цінних паперів на суму до 3,09 млрд грн. 

Контекст

У 2021 році чистий прибуток «Фоззі Груп» збільшився у 11 разів порівняно з 2020-м – до 124,3 млн грн. 

Fozzy Group хоче розвинути мережу супермаркетів «Сільпо» в Польщі. Наразі компанія займається пошуком локації в цій країні, де могла б відкрити свої перші магазини. Окрім цього український рітейлер розглядає Словаччину, Чехію, Румунію та Болгарію, але саме Польща є пріоритетним напрямком для експансії. 

Кінцеве рішення щодо відкриття супермаркетів залежить від того, де компанія знайде вигідні локації для інвестицій, оскільки у Польщі спостерігається дефіцит якісних торгових площ, які б задовольнили керівництво українського рітейлера.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні