Категорія
Новини
Дата

Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Андрія Костіна генпрокурором

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення народного депутата фракції «Слуга народу» Андрія Костіна генеральним прокурором.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президентський проєкт ухвали №7593 зареєстровано 27 липня, повідомляється на сайті Верховної Ради.
  • Андрій Костін – юрист, народний депутат, член фракції «Слуга народу», голова комітету Верховної Ради з питань правової політики.
  • Раніше Костін претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проте його віднесли до кандидатів із сумнівною репутацією.

Контекст

17 липня своїм указом президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генеральну прокурорку Ірину Венедіктову. Вона відсторонена відповідно до частини другої статті 11 Закону «Про правовий режим воєнного стану», йдеться у документі. Ця норма надає президенту право у період дії воєнного стану «прийняти рішення про відсторонення від займаної посади посадової особи, призначення на посаду та звільнення з посади якої віднесено до його повноважень, та покладення на відповідний період виконання обов’язків на іншу особу».

Верховна Рада 19 липня підтримала подання президента та дала згоду на звільнення Венедіктової з посади генпрокурора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні