Категорія
Новини
Дата

«Зерновий коридор». Черга в Босфорі через дії Росії перевищила 170 суден

Росія штучно затримує інспекцію в Босфорі, черга вже перевищила 170 суден. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Черга в Босфорі перевищила 170 суден через дії РФ. Тому українські порти змушені працювати лише на 25–30% своїх потужностей.
  • Сьогодні шість суден вийшли з портів Великої Одеси з 227 000 т агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.
  • Серед них – балкер MBC DAISY, на борту якого 14 000 т пшениці для Алжиру. 

Контекст

Минулого тижня президент Володимир Зеленський заявив, що РФ свідомо розпалює продовольчу кризу та блокує вхід і вихід суден із українським продовольством в межах «зернової ініціативи». «Це штучна черга. Вона виникла лише через те, що Росія свідомо затримує проходження кораблів. Наші партнери, ООН і Туреччина, повністю поінформовані щодо цієї ситуації», – додав президент.

Він наголошує, що кожен день простою суден із продовольством означає зростання соціальної та політичної напруги в країнах, що очікують на це продовольство. За час роботи «зернової ініціативи» через російське гальмування ми недоекспортували близько 3 млн т продовольства. За його словами, це річний обсяг споживання для 10 млн людей.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 8,8 млн т агропродукції. Всього з українських портів вийшло 386 суден із продовольством для країн Азії, Європи та Африки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні