Категорія
Найбагатші
Дата

Статки 14 людей у світі перевищують поріг у $100 млрд (чотири роки тому був лише один такий мільярдер). Хто в оновленому списку? Рейтинг мільярдерів Forbes

Мільярдери світу: Сем Альтман, Ілон Маск, Бернар Арно /Колаж Олександра Карасьова

Мільярдери світу: Сем Альтман, Ілон Маск, Бернар Арно Фото Колаж Олександра Карасьова

На планеті рекордна кількість мільярдерів, а саме 2781, загальні статки яких становлять теж рекордні $14,2 трлн. Факти та цифри 38-го щорічного рейтингу мільярдерів світу, а також учасники клубу «$100-мільярдників»

Це був дуже вдалий рік для ультрабагатіїв. Forbes для свого щорічного рейтингу «Мільярдери світу» знайшов 2781 людину з понад 10-значними статками, що є рекордом. Це на 141 мільярдера більше, ніж у 2023 році, та на 26, ніж у 2021-му. Але особливо вражає загальна сума власного капіталу учасників цьогорічного рейтингу – $14,2 трлн, що на $2 трлн більше, ніж минулого року, і на $1,1 трлн більше, ніж нерекордного 2021-го.

У цьому елітному клубі багатіїв є ще більш ексклюзивна каста – «Клуб $100-мільярдників». До нього цьогоріч потрапили 14 людей, а лише чотири роки тому була всього одна людина з 12-значними статками. Ця невеличка когорта щасливчиків спільно має $2 трлн, тобто лише 0,5% списку тримає 14% власного капіталу 2781 мільярдера.

Найбагатшою людиною світу вдруге поспіль стає Бернар Арно, який за рік примножив своє багатство на $22 млрд завдяки ще одному надзвичайно вдалому року для його конгломерату люксових товарів LVMH. Ілон Маск посів друге місце, відстав від лідера на $38 млрд. А от Джефф Безос, третя найбагатша людина світу, лише на $1 млрд бідніший за гендиректора Tesla, SpaceX та X. 

Дві третини світових мільярдерів стали багатшими, ніж рік тому. Але найкраще рік склався для Марка Цукерберга, який всього за 12 місяців збільшив власний капітал на $116,2 млрд. Все завдяки зростанню акцій Meta майже втричі в світлі скорочення витрат через звільнення великої кількості людей, а також значним ставкам на метавсесвіт і ШІ. За ним розташувався засновник Oracle Ларрі Еллісон, який і замкнув пʼятірку найбагатших людей світу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні