Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Від «я теж тебе люблю» до мемів із Зеленським. Ілон Маск дратує українців провокаціями та ніби відключає Starlink на фронті. А що він дійсно зробив для України?

5 хв читання

Від «я теж тебе люблю» до мемів із Зеленським. Ілон Маск дратує українців провокаціями та ніби відключає Starlink на фронті. А що він дійсно зробив для України? /Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Власник Tesla, SpaceX та колишнього Twitter запостив глузливий мем із президентом Володимиром Зеленським. У відповідь мільярдер отримав шквал мережевої ненависті й звинувачення у підігруванні проросійській пропаганді. Чому стосунки Маска з Україною не такі прості, як здається на перший погляд

«Я дуже просив увімкнути зв’язок на певних окупованих ділянках нашої країни, – розповідав зі сцени технологічної конференції IT Arena голова Мінцифри Михайло Федоров. – Коли цей зв’язок з’явився, я написав Маску: знаєш, я тебе люблю». Ексцентричний мільярдер відповів: «Я теж тебе люблю». Це твердження міністр підкріпив скріншотом із переписки на величезному екрані забитої вщент зали Львівської опери.

За два дні після цього виступу Маск запостив у власній соцмережі X (колишній Twitter) мем із Володимиром Зеленським із підписом «Коли минуло вже п’ять хвилин, а ти ще не попросив $1 млрд допомоги». Олії у вогонь додає те, що глузливий пост з’явився на фоні напруженого голосування у Конгресі США, що прийняв тимчасовий бюджет без коштів на допомогу Україні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні