Чанпен Чжао директор Binance /Getty Images
Категорія
Найбагатші
Дата

«Обходив закони для завоювання крипторинку». Що буде із Binance та статками криптомільярдера Чанпена Чжао, якому загрожує увʼязнення за відмивання грошей

Чанпен Чжао, мільярдер і головний виконавчий директор Binance Holdings Ltd., під час сесії на Web Summit у Лісабоні, Португалія Фото Getty Images

Чанпен Чжао став найбагатшою людиною світу крипто, одночасно уникаючи дотримання правил регуляторів сектору і порушуючи санкційні закони. Та от його визнання провини у відмиванні грошей навряд позбавить його статків… принаймні поки що.

На своєму шляху до висот криптоіндустрії Чанпен Чжао всіляко намагався продемонструвати світу, що власне збагачення його аж ніяк не хвилює. «Я не знаю який у мене власний капітал. Я не надто цим переймаюся», – сказав він Forbes влітку 2021-го. 

У вівторок американські прокурори змалювали образ зовсім іншого гендиректора криптобіржі Binance. Чжао, якого називають CZ, визнав себе винним у федеральному злочині відмивання грошей. Він визнав, що обходив американські правила і санкційні закони заради завоювання крипторинку, яке, своєю чергою, збагатило його.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні