Фото надане пресслужбою Bayadera Group
Категория
Партнерский материал
Дата

Таємниці французького вина. Історія та принципи родинної виноробні Maison Castel

Фото надане пресслужбою Bayadera Group

Історія Maison Castel починається з ідеї виготовляти автентичні вина, що привела до заснування компанії девʼятьма братами і сестрами Castel. Переконавшись, що у Франції можна виробляти якісні вина, якими можуть насолоджуватися як на внутрішньому ринку, так і за кордоном, 1949 року вони заснували свій бізнес.

Первинна мета компанії під час заснування – продемонструвати французькі терруари та савуар-фейр усьому світові. Вже незабаром сімейна виноробня стала лідером у своїй категорії не лише у Франції, а й у світі.

Сьогодні, майже через 70 років, можна впевнено сказати, що вони досягли своєї мети. Що дозволило сімʼї Castel успішно розвинути світовий бренд і посилити бізнес?

Компанія Maison Castel будується на трьох китах, таких як:

  • підтримка своєї репутації;
  • відданість автентичності та духу французького виноробства;
  • команда експертів та енологів.

Вибір сортів та контроль якості

Винороб Седрік Дженін і сім енологів координують виробництво, відбір і моніторинг вин Maison Castel, працюючи з 20 регіональними партнерами-енологами.

Основні виноробні регіони Франції представлені в цих винятково характерних, стовідсотково виготовлених у Франції винах, призначених для поціновувачів, які люблять витончений смак вин Старого світу.

Таємниці французького вина. Історія та принципи родинної виноробні Maison Castel /Фото 1

Фото надане пресслужбою Bayadera Group

Maison Castel передусім обирають найкращі вина з різних регіонів Франції: Pays d’Oc, Бордо, Південний Захід, Прованс, долини Рони та Луари, Бургундія. Отже, вина дому розкривають суттєвий характер кожного терруару, а також типовість окремих сортів винограду. 

Сталий підхід та виробництва

Maison Castel намагаються зменшити вплив на навколишнє середовище, а також цінують здоров’я та благополуччя своїх працівників і споживачів, тому взяли на себе зобов’язання щодо сталого виноградарства за допомогою сертифікатів Terra Vitis та Agriculture Biologique.

Terra Vitis – це єдина сертифікація у Франції, яка спеціалізується на виноградарстві та заснована на принципах сталого землеробства. Більшість вин, вироблених Maison Castel, мають цю сертифікацію, яка поширюється на кожен етап процесу, від виноградника до виноробні, з трьома цілями:

  • захист людей: забезпечення поваги до споживачів і майбутніх поколінь, охорона здоров’я та безпеки сільськогосподарських працівників, збереження робочих місць і сприяння доступу до навчання в галузі;
  • захист навколишнього середовища: розвиток альтернативних методів, заснованих на природному регулюванні, збереження родючості ґрунту, якості повітря та води, заохочення біорізноманіття;
  • захист фінансової міцності: гарантування життєздатності бізнесу виробників і справедливої ​​оплати для виноробів, а також надання рекомендацій щодо управління ризиками.

Органічне землеробство

Maison Castel разом із партнерами-виробниками впровадив ще низку заходів для більш екологічного та сталого виробництва.

Зокрема, для захисту здоров’я у компанії віддають перевагу механічним методам боротьби з бур’янами, а не хімічним, для підтримки біорізноманіття у винограднику використовують будиночки для комах. Для працівників розроблено навчальні плани для заохочення розвитку нових навичок. 

Також компанія веде сільське господарство за сертифікацією Agriculture Biologique – метод, що передбачає дбайливе ставлення до навколишнього середовища і, таким чином, допомагає захистити здоров’я людей. Зокрема, органічне землеробство виключає використання ГМО та синтетичних хімічних продуктів у виноградарстві.

У результаті для захисту виноградних лоз використовуються такі природні препарати, як сірка, мідь та екстракти цитрусових. Принципи органічного землеробства поширюються за межі виноградарства до виноробства, головним чином обмежуючи використання сульфітів.

Maison Castel має всі шанси посісти особливе місце у винній шафі гурманів, які цінують вина з витонченим смаком, а також відповідальний підхід виробника.

Таємниці французького вина. Історія та принципи родинної виноробні Maison Castel /Фото 2

Вы нашли ошибку или неточность?

Оставьте отзыв для редакции. Мы учтем ваши замечания как можно скорее.

Исправить
Предыдущий слайд
Следующий слайд
Новый выпуск Forbes Ukraine

Заказывайте с бесплатной курьерской доставкой по Украине