Франчайзингова мережа свіжовипечених круасанів з начинками за сім років масштабувалися до 130 пекарень. У 2022 році відкрилися у Польщі.
Підприємець Андрій Галицький був у захваті, коли у 2012 році біля львівського вокзалу зʼявилося нове кафе «Франс.уа». «Я мріяв про таку пекарню», – згадує він. Галицький навіть звернувся по франшизу до власника Fedets Family Group Олександра Федця, але на той момент у Львові вже був ексклюзивний франчайзі.
Мрія Галицького здійснилася, але не так. У 2015 році Галицький орендував у центрі Львову приміщення площею 14 кв. м і відкрив монопродуктовий заклад – Lviv Croissants. В асортименті – тільки круасани, але з різними начинками – з ковбасою, яєчнею, шоколадом. За вісім років мережа виросла до 155 закладів: 148 знаходяться в Україні (з них 126 відкриті за франшизою), та ще сім – у Польщі. Компанія має власне виробництво, а в мережі працює 1200 працівників. Виторг у 2021-му склав 800 млн грн, у 2022-му – 1 млрд грн.
У ресторанній сфері Андрій Галицький працює ледь не все свідоме життя: одразу після закінчення технікуму в 2004 році він відкривав точки на ринках, у 2008-му – заснував перше кафе Burgers Buffet, яке згодом розширилося до мережі з 11 точок. Формат працював кілька років, але не витримав посилення конкуренції: без власного унікального продукту продажі почали падати. Втім завдяки Burgers Buffet Галицький отримав не лише досвід у франчайзингу й ресторанному бізнесі, а й перший круасан, який згодом став головним продуктом майбутньої мережі.
Коли Галицький зрозумів, що модель Lviv Croissants працює, то покликав у бізнес брата та друзів – Євгена Галицького, Ореста й Руслана Печенків, Юрія Загроцького та Юрія Дземінського. У 2016 році підприємці відкрили 20 франчайзингових точок. Одна з причин успіху франшизи Lviv Croissants – вдалий момент на ринку та маркетингова складова, вважає Мирослава Козачук, власниця і CEO Franchise Group.
У 2022 році підприємці відновили експансію в Польщу і вже відкрили там сім закладів. До кінця 2023 року компанія хоче перетнути відмітку у 150 закладів по Україні, в Польщі довести кількість точок до 15, а також відкрити перше кафе у США. Переговори щодо останнього уже ведуться.