Реконструкція мосту в Ірпені компанією Onur, кінець жовтня 2022 року /Getty Images
Категорія
Компанії
Дата

Надра, зелена енергетика та готель. Топпідрядник «Великого будівництва», турецька Onur Group, вклав в українські активи $350 млн і планує ще $500 млн. На що він розраховує?

Реконструкція мосту в Ірпені компанією Onur, кінець жовтня 2022 року Фото Getty Images

Один із найбільших підрядників президентської програми «Велике будівництво», турецька Onur Group, зупинила 90% дорожніх робіт в Україні через війну. Натомість компанія обростає «нетиповими» для дорожників активами: спецдозволи на видобуток корисних копалин, зелена енергетика, сільське господарство та навіть власний готель. З 2021-го Onur уже вклала в нові ніші понад $350 млн. Ще більш як $500 млн компанія планує інвестувати до 2030 року. Який холдинг будують турки в країні під час війни?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Захід у надра

Видобувний бізнес Onur в Україні здебільшого записаний на «Спис Україна». У грудні 2020-го ця компанія за 5,7 млн грн придбала спецдозвіл на розробку ділянки Жовтоводська в Дніпропетровській області із прогнозними запасами золота. Проте знайти значні поклади цінного металу компанії так і не вдалося. «Після вкладених $10 млн з’ясувалося, що реальність дуже відрізняється від прописаного на папері», – каже Forbes Емре Караахметоглу, генеральний менеджер Onur Group в Україні. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні