Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

На захід за вітром. Через війну з Краматорська на Закарпаття переїхав єдиний в Україні завод із виробництва вітротурбін. Як виглядають його 120-метрова ВЕС та цех з виробництва лопатей. Фоторепортаж

2 хв читання

Friendly Wind Technology, Максим Єфімов /Максим Тарківський для Forbes Ukraine

ВЕС заводу із виробництва вітротурбін Friendly Wind Technology на Закарпатті Фото Максим Тарківський для Forbes Ukraine

Колишній депутат і підприємець Максим Єфімов перевіз із прифронтового Краматорська на захід країни бізнес із виробництва вітроелектростанцій. Forbes розповідає і показує, як виробляються ці гігантські споруди заввишки понад 100 м і потужністю до 5,2 МВт

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

У липні 2024 року єдиний в Україні завод із виробництва вітротурбін Friendly Wind Technology запустив у Закарпатті свою першу після релокації вітряну електростанцію (ВЕС) висотою 120 м.

Вітротурбіну для неї потужністю 4,8 МВт перевезли з Краматорська разом із найціннішим виробничим обладнанням. «Це була авантюра, – каже співвласник заводу, відомий краматорський бізнесмен Максим Єфімов, 49. – Заздалегідь ризики і складнощі переїзду прорахувати неможливо».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд