Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Річниця вартістю у сотні мільйонів. Forbes порахував, як змінились статки Ігоря Коломойського протягом 12 місяців, що бізнесмен перебуває у СІЗО. Де він втратив найбільше

4 хв читання

СІЗО Ігор Коломойський /Viktor Kovalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

Хімічний, металургійний та паливний бізнес Ігоря Коломойського у найгіршій формі. Тепер найдорожчий актив колись впливового магната – супер’яхта Lauren L вартістю $97 млн. Фото Viktor Kovalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

Чи багато мільярдерів опинялося за ґратами? Не надто. У 2020-му Forbes нарахував лише 10 за попередні 30 років. Серед них виконавчий голова Samsung Electronics Джей Й. Лі, екскерівник Sotheby’s Альфред Таубман. Рік тому, 2 вересня, перелік поповнив Ігор Коломойський, він і досі перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. Які активи залишаються у Коломойського і як змінилися його статки за рік увʼязнення?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

У 2019-му перемога Володимира Зеленського на президентських виборах дозволила Коломойському тріумфально повернутися до України після двох років «екзилю». З перезавантаженням на Банковій, в уряді та парламенті Коломойський міг розраховувати на безхмарне майбутнє. На ділі ж бізнесмен, який підтримував Зеленського під час виборів, виявився для нової влади так само незручним, як і для попередньої.

У лютому 2022 року Forbes оцінював статки Коломойського у $1,8 млрд. У листопаді – вже у $850 млн. І справа не лише у війні. У липні 2022-го Зеленський позбавив Коломойського українського громадянства, а у листопаді держава примусово забрала в управління «Укртатнафту» та «Укрнафту».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд