Ксавʼє Ньєль, покупець lifecell /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

«Hello. No comment sorry». Французький мільярдер і друг Макрона купує українського оператора lifecell. Які проблеми очікують цю угоду?

Ксавʼє Ньєль, покупець lifecell Фото Getty Images

За два дні до Нового року турецький телеком-гігант Turkcell оголосив про продаж українських активів французькій інвесткомпанії NJJ Capital. З молотка підуть третій за величиною мобільний оператор lifecell з 9,1 млн абонентів, оператор веж мобільного звʼязку UkrTOWER та мережа кол-центрів Global Bilgi. З жовтня 2023-го частину корпоративних прав цих компаній зарештовано через зв'язки з підсанкційним Михайлом Фрідманом та його партнерами. Як може відбутися угода?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Антимонопольний комітет України отримав заявку на придбання lifecell, UkrTOWER та Global Bilgi у день офіційного оголошення угоди 29 грудня, повідомила Forbes пресслужба відомства. 

Покупець – французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксавʼє Ньєля. Його статки, за оцінкою Forbes, становлять $7 млрд. Ньєлю належить найбільший у Франції інтернет-провайдер та мобільний оператор Iliad, виторг якого у третьому кварталі 2023-го – €1,54 млрд. Він має також телеком-бізнеси у Монако, Ірландії, Швейцарії та Польщі. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні