Ксавʼє Ньєль, покупець lifecell /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Hello. No comment sorry». Французький мільярдер і друг Макрона купує українського оператора lifecell. Які проблеми очікують цю угоду?

6 хв читання

Ксавʼє Ньєль, покупець lifecell Фото Getty Images

За два дні до Нового року турецький телеком-гігант Turkcell оголосив про продаж українських активів французькій інвесткомпанії NJJ Capital. З молотка підуть третій за величиною мобільний оператор lifecell з 9,1 млн абонентів, оператор веж мобільного звʼязку UkrTOWER та мережа кол-центрів Global Bilgi. З жовтня 2023-го частину корпоративних прав цих компаній зарештовано через зв'язки з підсанкційним Михайлом Фрідманом та його партнерами. Як може відбутися угода?

Антимонопольний комітет України отримав заявку на придбання lifecell, UkrTOWER та Global Bilgi у день офіційного оголошення угоди 29 грудня, повідомила Forbes пресслужба відомства. 

Покупець – французька інвестиційна компанія NJJ Capital мільярдера Ксавʼє Ньєля. Його статки, за оцінкою Forbes, становлять $7 млрд. Ньєлю належить найбільший у Франції інтернет-провайдер та мобільний оператор Iliad, виторг якого у третьому кварталі 2023-го – €1,54 млрд. Він має також телеком-бізнеси у Монако, Ірландії, Швейцарії та Польщі. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні