Категорія
Інновації
Дата

«Інвестуйте в кібербезпеку від самого початку існування бізнесу». Ветеран ЦРУ та екстопменеджер Uber і Tesla Нік Гісінто про стратегію захисту від кібератак і методи кібервійни. Інтерв’ю

Кібербезпека, бізнес, Нік Гісінто /Надано SET University

Ветеран американської ЦРУ Нік Гісінто, 42, вважає, що інвестувати в кібербезпеку треба від початку існування компанії Фото Надано SET University

Нік Гісінто провів 10 років у ЦРУ, де зокрема обіймав посаду операційного офіцера. Підходи спецслужби він реалізовував під час роботи в Uber та Tesla. Що він радить українському бізнесу?

Ветеран та колишній операційний офіцер американської ЦРУ Нік Гісінто, 42, вважає, що інвестувати в кібербезпеку треба від початку існування компанії. Після звільнення з ЦРУ він працював у гігантах Кремнієвої долини Uber та Tesla, де створив програми реагування на внутрішні загрози. «Масштаб ризиків набагато нижчий, ніж в ЦРУ, хоч і не менш важливий для самої компанії», – каже Гісінто, який є запрошеним професором у SET University.

За майже два роки великої війни хакери здійснили понад 9000 кібератак на українські компанії та держпідприємства, свідчать дані СБУ. Останні гучні кейси – атака на «Київстар» 12 грудня 2023 року, яка на кілька днів залишила без зв’язку 24,1 млн абонентів найбільшого оператора, та січнева атака на дата-центр «Парковий». Клієнтами останнього є десятки державних компаній. 

«Росія дозволяє розповсюдження методологій кібератак серед населення, а не лише військових і заохочує цивільних до здійснення таких атак», – зазначає Гісінто. Що український бізнес може запозичити зі стратегії кібербезпеки Uber та Tesla? 

Інтервʼю скорочено та відредаговано для зрозумілості. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні