Категорія
Інновації
Дата

Мінус $24 млн та 200 000 абонентів. «Київстар» опублікував перший після кібератаки фінансовий звіт. Forbes зібрав ключові показники

Київстар, дохід /колаж Forbes Ukraine

Як кібератака на «Київстар» відбилася на фінансових показниках компанії Фото колаж Forbes Ukraine

Найбільший в Україні мобільний оператор «Київстар» відзвітував про падіння доходу, EBITDA і кількості абонентів за підсумками четвертого кварталу 2023-го. Наскільки це серйозний удар для оператора? Подробиці звіту компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Київстар» недоотримав учетверо менше доходу через кібератаку, ніж заявляв у січні. Одноразовий вплив на дохід склав 700 млн грн ($24 млн), ідеться у річному звіті оператора, опублікованому материнською компанією Veon. 

У грудні 2023-го «Київстар» пережив масштабну кібератаку, через яку кілька днів не працювали майже всі послуги компанії. Як компенсацію, найбільший оператор на місяць скасував абонплату 24,1 млн абонентів. Це мало обійтися «Київстару» в 3,6 млрд грн доходу ($100 млн), повідомляла компанія у січні. Витрати розділили між 2023-м і 2024-м фінансовим роком, казав Forbes президент «Київстар» Олександр Комаров у січні. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні