Категорія
Інновації
Дата

«Обіцяли красиве майбутнє». До великої війни тисячі новачків починали роботу у найбільших IT-компаніях, нині вакансій у десятки разів менше. Наочна інфографіка Forbes

Українське ІТ не здатне забезпечити роботою переважну більшість новачків. Причина – зменшення замовлень. Як обвалився найм тих, хто хотів увійти в IT, і чому не варто сподіватися на кардинальні зміни у 2024-му.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Перша за кількістю людей та друга за виторгом IT-компанія України, EPAM Systems, за неповний 2023 рік найняла 419 новачків, свідчать дані, надані компанією. У 2021-му – вдесятеро більше, 4050. У людях це найбільший показник серед десяти топових IT-компаній. Ця цифра враховує джунів – фахівців із досвідом роботи до одного року, та трейні – стажерів і випускників вишів. 

Сервісні гіганти традиційно були найбільшими роботодавцями для новачків. «Кількість відкритих позицій на проєктах для джунів практично не зростає», – каже керівник освітніх програм EPAM University Денис Гриньов. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні