Уряд дозволив закупку Mavic, Autel та Matrice через Prozorro /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Інновації
Дата

Очі піхоти. Уряд схвалив закупівлі популярних у військах дронів ​​Mavic, Autel та Matrice через Prozorro, які раніше були засекреченими. Як це вплине на ціни та забезпеченість фронту

Уряд дозволив закупку ​​Mavic, Autel та Matrice через Prozorro Фото Ілюстрація Shutterstock

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє державі закуповувати дрони Mavic, Autel та Matrice через Prozorro. На фронті їх використовують тисячами, кажуть опитані Forbes військовослужбовці. Як постанова змінює правила гри для дистриб’юторів?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Революційна постанова уряду – держава закуповуватиме дрони через систему Prozorro», – повідомив 1 лютого міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграм-каналі. Йдеться про китайські цивільні квадрокоптери Mavic, Autel та Matrice, які на фронті використовують для розвідки. 

Mavic, Autel та Matrice – базові дрони на першій лінії, які є «очима» піхоти, каже екскомандир підрозділу 15-ї бригади артрозвідки Олег Берестовий. Масштаби використання таких дронів на фронті – десятки, а то й сотні тисяч, говорить командир добровольчого підрозділу «Хартія» Всеволод Кожемяко

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні