Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Штучний відбір. Netpeak Group використовує ШІ, щоб наймати найкращих фахівців та уникати помилок. Як компанія планує заощадити на цьому $100 000

3 хв читання

ШІ, найм /Getty Images

Як ШІ допомагає Netpeak зробити процес найму більш якісним Фото Getty Images

IT-холдинг із 20 компаній Netpeak Group понад місяць делегує штучному інтелекту деякі процеси найму співробітників. Для цього компанія розробила модель LITI, що вміє за відео аналізувати софт-скіли кандидата. Розробку використовують у 75% закритих вакансій. Як це допомагає уникнути помилок рекрутменту?

«Буданов і Сирський могли б у нас працювати», – коментує роботу ШІ-інструмента LITI для найму працівників Сергій Саута, директор зі сталого розвитку Netpeak Group і розробник алгоритму. За текстовою версією відео або аудіо LITI аналізує більше тисячі варіацій вербальної поведінки людини й дає їм оцінку. Це допомагає уникнути помилки при найму. 

Нещодавно один невдалий найм обійшовся Netpeak у $20 000, оцінює СЕО Netpeak Group Артем Бородатюк. «Найняли кандидата, попри рекомендацію LITI цього не робити, – розповідає він. – Звільнили по завершенню трьох місяців випробувального терміну». 

У 2022-му Netpeak Group розширився ще на вісім самостійних бізнесів. Як результат за наступний рік штат виріс майже удвічі – до 1200 працівників. Дохід компанії у 2022-му – близько $50 млн

Скільки Netpeak Group планує зекономити, використовуючи ШІ для найму?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні