Категорія
Інновації
Дата

Штучний відбір. Netpeak Group використовує ШІ, щоб наймати найкращих фахівців та уникати помилок. Як компанія планує заощадити на цьому $100 000

ШІ, найм /Getty Images

Як ШІ допомагає Netpeak зробити процес найму більш якісним Фото Getty Images

IT-холдинг із 20 компаній Netpeak Group понад місяць делегує штучному інтелекту деякі процеси найму співробітників. Для цього компанія розробила модель LITI, що вміє за відео аналізувати софт-скіли кандидата. Розробку використовують у 75% закритих вакансій. Як це допомагає уникнути помилок рекрутменту?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Буданов і Сирський могли б у нас працювати», – коментує роботу ШІ-інструмента LITI для найму працівників Сергій Саута, директор зі сталого розвитку Netpeak Group і розробник алгоритму. За текстовою версією відео або аудіо LITI аналізує більше тисячі варіацій вербальної поведінки людини й дає їм оцінку. Це допомагає уникнути помилки при найму. 

Нещодавно один невдалий найм обійшовся Netpeak у $20 000, оцінює СЕО Netpeak Group Артем Бородатюк. «Найняли кандидата, попри рекомендацію LITI цього не робити, – розповідає він. – Звільнили по завершенню трьох місяців випробувального терміну». 

У 2022-му Netpeak Group розширився ще на вісім самостійних бізнесів. Як результат за наступний рік штат виріс майже удвічі – до 1200 працівників. Дохід компанії у 2022-му – близько $50 млн

Скільки Netpeak Group планує зекономити, використовуючи ШІ для найму?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні