Bolt таксі в Україні /пресслужба Bolt
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Станемо №1 в Україні швидше, ніж за три роки». Засновник таксі-сервісу Bolt Маркус Вілліг про конкуренцію з Uklon, запуск каршерингу та мобілізацію водіїв. Інтерв’ю

8 хв читання

Маркус Вілліг, засновник і генеральний директор Bolt Фото пресслужба Bolt

Після шести років роботи в Україні естонський таксі-сервіс Bolt все ще інвестує в цей ринок і не отримує прибуток. В Україні є простір для зростання у 10 разів, каже Forbes CEO та засновник глобального Bolt Маркус Вілліг. Як компанія планує виграти конкуренцію з Uklon? Наскільки близька до виходу на прибутковість і чому не мчить до IPO?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Україна – у десятці найбільших ринків для нас, а ми працюємо у 50», – каже Forbes засновник естонського сервісу таксі Bolt Маркус Вілліг, 30, який приїхав до Києва на початку липня, щоб поспілкуватися зі співробітниками українського офісу та протестувати сервіс Bolt на локальному ринку. 

Тут компанія, яку інвестори у 2022-му оцінили в €7,4 млрд, має близько 100 000 активних водіїв. Вона займає друге місце за кількістю поїздок, за даними дашборду monobank. Також Bolt розвиває в Україні сервіс доставки та оренди самокатів. Чи генерує український ринок прибуток? «Наразі ми все ще інвестуємо, бо бачимо тут великий потенціал», – каже Вілліг. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд